Taroltak a MOL Csapat tagjai az Év Sportolója gálán

2024. január 09. kedd 10:14

Alig akadt díjazott az M4 Sport Év Sportolója gáláján, aki nem volt, vagy éppen jelenleg nem a MOL Csapat tagja.

A 66. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Magyar Állami Operaházban hirdették ki hétfő este. A gálát az M4 Sport élőben közvetítette. A sorrendek a 2019-es 439-es csúcsot felülmúlva, rekordot jelentő 471 szavazat alapján alakultak ki. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 18-án kezdődött.

A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). Ahogy a futballista csapatkapitányként, úgy Mári is éveken át volt a MOL Csapat tagja. 

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban - akárcsak tavaly - a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a férfi kardválogatott győzött. Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot, ezzel tavalyi sikerét ismételte meg. Ahogy a fociválogatott, úgy kapitánya is MOL-támogatott, a kardcsapat klasszia, Szilágyi Áron pedig egy évtizeden át volt a csapatunk tagja.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó külön elismerésben részestül a márciusi, budapesti világkupán bemutatott sportszerű cselekedetéért, azért az akcióért, amelyben látványosan adott vissza egy tust ellenfelének. 

Az év sportpillanata Vogel Soma "aranyat érő" utolsó ötösvédése lett, melyet a Magyarország-Görögország vízilabda világbajnoki döntőn mutatott be (a pólóválogatott szintén a MOL Csapat tagja). Az MSÚSZ negyedszer díjazta az Év sportpillanatát, először a szurkolók szavazhattak egy tízes listára az m4sport.hu oldalon, majd a szűkített hármas listáról már felkért szakemberek választották ki a győztest.

MOL Sportágak
MOL Csapat