Világbajnok birkózó a hónap sportolója a Honvédnál

2022. november 16. szerda 12:26

Takács István előbb Európa, majd a világ trónját is elfoglalta az utánpótlás birkózók mezőnyében, így nem meglepetés, hogy ő lett a hónap sportolója a Honvédnál.

A Honvéd 22 éves, 87 kg-os súlycsoportban versenyző klasszisa tarolt idén a junior korosztályban, hiszen tavasszal Európa-bajnokságot nyert, múlt hónapban pedig az U23-as világbajnokságon végzett az élen. Takács István most Gergely Istvántól, a Honvéd ügyvezető elnökétől, illetve Bakos Piroskától, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatójától vette át a jól megérdemelt díját.

 
Fotó: MOL Magyarország
 

"Az év rosszul kezdődött, hiszen betegséggel küzdöttem, ami miatt csökkent a versenysúlyom. Az első válogatón ki is kaptam, ezért nem is a felnőtt, hanem az U23-as Európa-bajnokságon indultam, amit viszont megnyertem."Érdekesség, hogy akivel a döntőben birkóztam, az két héttel utána megnyerte a felnőtt Eb-t… Engem viszont a betegség sajnos továbbra is hátráltatott, így a felnőtt vb-re sem jutottam ki, viszont a junioroknál a vb-t is megnyertem.

"Amilyen rosszul indult tehát az esztendő, olyan jól végződött, hiszen a korosztályomban sikeres voltam. A Honvédnál mint klubnál és a birkózó-szakosztálynál is remekül érzem magam, mindent megkapunk, amire szükségünk van. Egyébként a naptári évből már csak edzőtáborozások vannak hátra, gyakorlatilag február elejéig tart az alapozás, amit csak a rövid karácsonyi szünet tör meg, aztán jövő év elején kezdődnek is a nemzetközi versenyek.”

A Honvéd sikere is

Gergely István, a Honvéd ügyvezető elnöke méltatta a fiatal klasszist: "Gratulálok az eddigi eredményeidhez, különösen az U23-as világbajnoki címedhez! Nagy a házon belüli konkurencia a Honvédban és a birkózó szakosztályban a világversenyeken és a MOL Hónap sportolója-választáson is, viszont ha bármelyikőtök sikeres, az honvédos siker is! Bízunk benne, hogy a mostani díjjal is tudunk segíteni a munkádban, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az olimpiai kvalifikációban is eredményesen szerepelj.”

 
Fotó: MOL Magyarország
 

"Múltkor egy bajnok, ezúttal pedig egy világbajnok mellett állhatok, ami hatalmas megtiszteltetés" - mondta az átadón Bakos Piroska, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója. Most, hogy a Dózsa György útról kell átautóznod Csepelre edzésre, máris hasznosulhat az elismeréshez járó MOL üzemagyanyagkártya."Szurkolunk neked, nektek a birkózó-szakosztálynál, és minden jót kívánunk!” - mondta a kommunikációs igazgató. 

MOL Sportágak
MOL Csapat