Az Eb-re való kijutás a férfi röplabda-válogatott célja

2018. augusztus 13. hétfő 16:43

A csapatkapitány Németh Szabolcs szerint a továbbjutás a célja a férfi röplabda-válogatottnak az Európa-bajnokság szerdán kezdődő selejtezősorozatában.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott hétfői sajtótájékoztatón a Kazincbarcika rutinos játékosa - aki a májusi Európa Ligában csak csapatvezetőként volt ott - úgy fogalmazott: miután a tavaszi fiatalítás nem az elvárásoknak megfelelően alakult, ezért ő is vállalta most a szereplést.

Nagyon céltudatosan készülünk, a korábbi éveknél sokkal egységesebbek vagyunk. Szeretnénk megragadni a lehetőséget, ott akarunk lenni a jövő évi Európa-bajnokságon - jelentette ki Németh Szabolcs.

Erősebb a keret májushoz képest

Bogdan Tanase, a magyar válogatott román szövetségi kapitánya elmondta, a tavaszihoz képest annyival biztatóbb a helyzet, hogy ezúttal volt öt hetük edzeni és felkészülni a sorozatra. "Mindenkit csak dicsérni tudok, a fiúk nagyon profin csinálták végig az edzéseket, büszke vagyok rájuk" - fogalmazott a szakember.

A kerettel kapcsolatban emlékeztetett rá, májusban több kulcsember is hiányzott vagy nem volt megfelelő felkészültségi állapotban. Ellenben most a külföldön játszók közül a három ütőjátékos, Pádár Krisztián, Baróti Árpád és Gergye Roland is egészséges, és vállalták a selejtezőn való részvételt.

A szerdai ellenféllel, Macedóniával kapcsolatban a kapitány megjegyezte: veszélyes rivális, ugyanis évek óta ugyanazok a játékosok alkotják válogatottjukat, így rutinos, összeszokott csapatként lépnek pályára.

A magyar válogatott augusztus végéig négy mérkőzést játszik, a maradék két találkozóra januárban kerül sor. A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

A magyar válogatott kerete:

ütőjátékosok: Blázsovics Péter, Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs, Pádár Krisztián
liberók: Deák Márk, Pápai Péter
centerek: Flachner Dániel, Nagy József, Szabó Alpár
feladók: Kaszap Tamás, Keen Cameron

A magyarok programja, F csoport:

augusztus 15., szerda: Magyarország-Macedónia, Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka 17.45
augusztus 15., szerda: Magyarország-Macedónia, Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka 17.45
augusztus 19., vasárnap: Svájc-Magyarország, Schönenwerd 17.45
augusztus 22. szerda: Ukrajna-Magyarország, Zaporizsje 18.00
augusztus 25., szombat: Magyarország-Ukrajna, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka 18.30
január 5/6., szombat/vasárnap: Magyarország-Svájc
január 9., szerda: Macedónia-Magyarország

MOL Sportágak
MOL Csapat