Jól harcolt, de kikapott Splitben a férfi röpiválogatott

2018. május 20. vasárnap 10:10

A horvátok elleni 3-0-s vereséggel kezdett a magyar férfi röplabda-válogatott az Európa Liga ezüst divíziójában szombaton.

Európa Liga, ezüst divízió, 1. forduló:
Horvátország-Magyarország 3-0 (12, 16, 14)
Magyarország: Szabó A. 5, Kaszap, Blázsovics 1, Nagy J. 2, Kalmár 3, Gebhardt N. 3. Csere: Deák (liberó), Bögöly 1, Bozóki 1, Dávid Cs. 4, Keen, Banai 1, Krupánszki 1. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.

A magyar csapatból az első, spliti összecsapáson a csapatkapitány Gergye Roland mellett hiányzott a Koreai Köztársaságban légióskodó Pádár Krisztián is. A most debütáló szövetségi kapitány, a román Bogdane Tanase együttese 69 perc alatt szenvedett vereséget.

"Nem vagyunk csalódottak, hiszen az első pillanattól tudtuk, hogy Horvátország erős ellenfél, a játékosaik többsége erős bajnokságban játszik. Több tapasztalt játékos hiányában arra használtam a mérkőzést, hogy lehetőséget adjak a fiataloknak, lássam őket élesben, néhány játékosnak ez volt az első mérkőzése a válogatottban. Szerettek volna bizonyítani, de olykor kissé ijedtek voltak. Ugyanakkor semmi gond, hiszen szükségük van arra, hogy tapasztalatot szerezzenek. A pozitívumokat felhasználva kell építkezni, és készülni a folytatásra" - mondta a szövetség honlapján a kapitány.

A magyar válogatott legközelebb szerdán, a Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában Albániát fogadja. A csoport negyedik tagja Fehéroroszország.

A további program:

május 23., 16.00: Magyarország-Albánia, Közszolgálati Egyetem
május 26., 18.00: Fehéroroszország-Magyarország, Minszk
május 30., 18.30: Magyarország-Horvátország, Kazincbarcika
június 2., 19.00: Albánia-Magyarország, Tirana
június 6., 16.00: Magyarország-Fehéroroszország, Érd Aréna

MOL Sportágak
MOL Csapat