Kezd elúszni az Eb-szereplés férfi röplabdásainknak

2019. január 05. szombat 18:03

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott Svájctól az Európa-bajnoki selejtező 5. fordulójában, így már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló, F csoport:
Magyarország-Svájc 2-3 (22, 22, -20, -21, -8)
a legeredményesebb magyar pontszerzők: Baróti 20, Németh Sz. 16, Gergye 13

A kazincbarcikai összecsapásnak annak tudatában vágott neki a román Bogdan Tanase irányította magyar csapat, hogy amennyiben nem szerez pontot - azaz 3-0-ás vagy 3-1-es vereség esetén -, biztosan lemarad a kontinenstornáról.

Az első szettben nyitásfogadásban, a másodikban pedig támadáshatékonyságban kerekedett ellenfele fölé a hazai csapat, ám a svájciak 2-0-s hátrányban sem adták fel, és végül győzelemmel zárták a 2 óra 12 perces meccset. Szoros vereségével a magyar válogatott egy pontot szerzett, így - az esti ukrán-macedón mérkőzés végéig biztosan - megőrizte matematikai esélyét a továbbjutásra.

"Sok hibát követtünk el könnyű játékelemekben. Több azért történt, mert – és ez figyelmeztető – néhány játékos visszautasítja a válogatottságot." Szomorú, hogy ezt kell mondanom, de nem jó, ha állandóan változtatni kell, és könyörögni némelyeknek, hogy szerepeljen a csapatban. "Korai lenne mélyebb szakmai elemzést végezni, a svájciak mindenesetre jobban kezelték a nehéz helyzeteket. Senkit sem akarok hibáztatni, együtt nyertük meg az első két játszmát, és veszítettük el a többit. Sajnálom a vereséget, és büszke vagyok a srácokra" - mondta Bogdan Tanase szövetségi kapitány. 

A magyarok augusztusban 3-2-re kikaptak Macedóniától, 3-2-re győztek Svájcban, majd előbb 3-0-ra, utána 3-1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól, jövő szerdán pedig a macedónok vendégeként Szkopjéban zárják a sorozatot. A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

MOL Sportágak
MOL Csapat