Kikapott az Európa Liga-döntőben a női röpiválogatott

2018. június 15. péntek 22:03

A magyar női röplabda-válogatott simán kikapott Bulgáriától, így ezüstérmet szerzett az arany Európa Liga budapesti négyes döntőjében.

Női röplabda, arany Európa Liga, döntő:
Bulgária-Magyarország 3-0 (12, 25, 14)
a legjobb magyar pontszerzők: Szedmák 12, Szakmáry 8
a 3. helyért: Csehország-Finnország 3-1 (17, 26, -25, 20)

A 2015-ben Európa Liga-győztes magyarok a Papp László Sportarénában rendezett összecsapáson csak a második szettben tudtak egyenrangú riválisai lenni a jóval tapasztaltabb vendégeknek, így összességében sima vereséget szenvedtek. A bolgárok két ezüst- és három bronzérem után történetük során először nyerték meg a sorozatot, a magyarok másodszor állhattak dobogóra.

A magyarok ezüstérmükkel jogot szereztek arra, hogy jövő szerdától vasárnapig Peruban - a házigazdák mellett a most győztes Bulgária, valamint Ausztrália, Puerto Rico és Kolumbia társaságában - részt vegyenek a Nemzetek Ligája interkontinentális selejtezőjén. Az ottani hatcsapatos torna győztese Argentínával játszhat a sorozatba kerülésért. A magyar válogatott a tervek szerint hétfőn repül el Dél-Amerikába, ahol Peruval és Kolumbiával került azonos csoportba.

A mostani négyes döntő a jövő évi török, lengyel, szlovák, magyar közös rendezésű Európa-bajnokság tesztversenye is volt.

MOL Sportágak
MOL Csapat