Kikapott Kolumbiától a foghíjas röplabda-válogatott

2018. június 22. péntek 10:32

Kolumbia ellen kevés esélye volt a mindössze kilenc játékossal kiálló magyar csapatnak, így a házigazda ellen élet-halál meccs jön az elődöntőért Limában.

FIVB Challenger Cup, első forduló:
Magyarország – Kolumbia 0-3 (13, 19, 7)
Lima, 200 néző. V: Maria Duran Guzman (mexikói), Celso Cabrera (argentin)
Magyarország: Szedmák 8, Dékány 13, Pintér 3, Nagy E., Bleicher 2, Villám 3. Csere: Molcsányi (liberó), Pekárik 3, Bagyinka. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

A foghíjas, mindössze kilenc játékossal érkező magyar női röplabda-válogatott 3-0-s vereséget szenvedett Limában Kolumbia ellen az FIVB Challenger Cup első magyar érdekeltségű mérkőzésén. Mivel ellenfelünk az előző nap szintén 3-0-ra győzött Peru ellen, így holnap a továbbjutás szempontjából egy ki-ki meccs vár a lányokra a házigazda ellen. A történet pofonegyszerű: aki nyer, az bejut az elődöntőbe, ahol a Puerto Rico-Bulgária mérkőzés győztesével találkozik - írja a röplabdaszövetség.

"Az első két szettünkkel elégedett voltam, viszont megsérült Molcsányi Rita, ezen a szinten pedig nem lehet liberó nélkül játszani, és ez meg is látszott a harmadik játszmában, amikor három center volt a pályán, számukra idegen helyzetben. Kilenc játékossal jöttünk, ráadásul Kolumbia válogatottja rendkívül erős, támadásban és védekezésben is, gyakorlatilag nincs gyenge pontja, mi pedig nagyon elfáradtunk a végére" - mondta a szöveség honlapjának Jan de Brandt kapitány.

MOL Sportágak
MOL Csapat