Nem hagyják magukat a csúnyán átvert röplabdázók

2018. augusztus 17. péntek 14:26

Óvni ugyan nincs lehetőség, de a Magyar Röplabda Szövetség beadvánnyal fordult a nemzetközi szövetséghez a macedónok sportszerűtlensége miatt.

Az Eb-selejtezők első fordulójában a magyar férfi röplabda-válogatott kiélezett csatában, 0-2-ről egyenlítve végül 3-2-re kikapott Macedóniától. A vereségben azonban döntő szerepet játszottak a játékvezetők, akik nem vették észre a macedónok botrányosan sportszerűtlen megmozdulását.

Mint a MOL-csapat is megírta, a döntő játszmában 12-12-nél Pádár vizet fakasztó ütéséből szabályos pontot szerzett a magyar csapat, de a háló megmozdult, és a játékvezetők azt hitték, a magyar játékos ért hozzá, ezért a macedónok kapták a kulcsfontosságú pontot. A bíróknak azonban ki kellett volna szúrniuk, hogy az egyik macedón játékos rántotta meg a hálót, hogy megtévessze őket.

Ha észreveszik, amellett, hogy a magyar csapat megkapja a megérdemelt pontját (13-12), a macedónt piros lappal kellett volna sújtaniuk, amihez egy büntetőpont is társul (14-12), így magyar meccslabdáról folytatódhatott volna a mérkőzés.

Tiltakozik a szövetség

Óvásról nem lehet szó, hiszen a játékvezetők nem rosszul értelmezték a szabályokat, hanem nem vettek észre egy döntő fontosságú esetet, ennek ellenére a szövetség hivatalos beadvánnyal fordult az Európai Röplabda Konföderációhoz.

A rendkívül sportszerűtlen eset miatt a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos levélben fordul az Európai Röplabda Konföderációhoz, melyben mind a macedónok, mind a játékvezetők precedens értékű büntetését kérjük és vizsgálat lefolytatását javasoljuk. "A Fair Play elveinek ilyen mértékű megsértése véleményünk szerint eredményezhetné a macedónok kizárását a sorozatból, hiszen senki sem volt közöttük, aki az eset után feltette volna a kezét, hogy téves a döntés, tehát ez a csapat , s nem csupán a játékos felelőssége - olvasható a szövetség honlapján.

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat