Óriási csatában nyert a női röplabda-válogatott

2018. június 06. szerda 19:13

A női röplabda-válogatott 3-2-re győzött Finnország ellen az Európa Liga arany divíziójában, a fiúk viszont megint kikaptak az ezüst divízióban.

Női röplabda, arany divízió, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
Magyarország-Finnország 3-2 (20, -25, -21, 21, 11)
a legjobb magyar pontszerzők: Szakmáry 30, Sándor R. 27, Szedmák 11
Az állás: 1. Finnország 13 pont/6 mérkőzés, 2. Magyarország 12/6, 3. Horvátország 8/5, 4. Franciaország 0/5

A két csapat másfél héttel ezelőtti, tamperei összecsapását a finnek 3-1-re nyerték, így a csoportelsőség megszerzése mellett a visszavágás is fűtötte a magyarokat. A két csapat ezúttal is szoros, színvonalas meccset játszott, amit végül a magyar válogatott nyert meg.

A magyarok így négy győzelemmel és két vereséggel a második helyen zárták a csoportkört. A sorozat négyes döntőjét jövő csütörtökön és pénteken rendezik a Papp László Budapest Sportarénában, melyen a házigazda magyarok és a ma vesztes, de így is csoportelső finnek mellett Csehország és Bulgária legjobbjai mérkőznek majd. Az elődöntők párosítását várhatóan csütörtökön teszi közzé az Európai Röplabda Szövetség.

A fiúk továbbra is nyeretlenek

Férfi röplabda, ezüst divízió, B csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Fehéroroszország 0-3 (-16, -12, -17)
A csoport állása: 1. Fehéroroszország 15 pont/6 mérkőzés, 2. Horvátország 12/5, 3. Albánia 4/5, 4. Magyarország 2/6
A csoport első két helyezettje jutott a szkopjei négyes döntőbe.

A magyar férfi röplabda-válogatott vereséggel zárta az Európa Liga ezüst divízióját, mivel szerdán 3-0-ra kikapott a fehéroroszoktól Érden. A román Bogdan Tanase irányította hazai csapat csak rövid periódusokban tudta megnehezíteni esélyesebb ellenfele dolgát, és végül 71 perc alatt kapott ki. A két válogatott másfél héttel ezelőtti, minszki találkozóját is a fehéroroszok nyerték, ugyancsak 3-0-ra. A magyarok így egy győzelemmel és öt vereséggel fejezték be a sorozatot.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Pádár Krisztián volt 11 ponttal. A magyar válogatottnak most egy hónapos szünete lesz, majd július 9-én kezdi meg felkészülését az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre. Ott Macedóniával, Svájccal és Ukrajnával mérkőzik a jövő évi belga, francia, holland, szlovén közös rendezésű kontinenstornára való kijutásért.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat