Vége a férfi röpisek álmainak, a nők tovább hasítanak

2018. május 31. csütörtök 11:43

A magyar női röplabda-válogatott idegnben is legyőzte Franciaországot az Európa Ligában, a férfiak viszont búcsút intettek Final4-álmaiknak.

Nők, Európa Liga, arany divízió, 4 forduló, B csoport:
Franciaország-Magyarország 0-3 (-23, -18, -19)
Magyarország: Dékány 8, Szakmáry 16, Pekárik 6 , Pintér 7 , Bleicher R. 3, Szedmák 8. Cserék: Molcsányi, Lékó (liberók) Sándor, Szűcs, Nagy E., Bagyinka, Németh A., Villám L. 2. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

A magyar együttes az első fordulóban Franciaországot 3-0-ra, a másodikban Horvátországot 3-1-re győzte le, majd múlt szombaton Finnországban 3-1-re kikapott, így jelenleg 3/1-es mérleggel vezeti csoportját.

 A Nancyban rendezett összecsapáson Jan De Brandt szövetségi kapitány két olyan játékosnak, Pintér Andreának és Dékány Bernadettnek is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak. A válogatott Franciaországból Splitbe repül, ugyanis szombaton ott mérkőzik a horvátok legjobbjaival. A magyar csapat házigazdaként már tagja a négyes döntőnek, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

A csoport másik mérkőzésén:
Finnország-Horvátország 3-1 (18, -24, 15, 19)
Az állás: 1. Magyarország 9 pont (10-4), 2. Finnország 9 (9-5), 3. Horvátország 6, 4. Franciaország 0

A fiúk negyedszer is kikaptak

Férfiak, Európa Liga, ezüst divízió, B csoport, 4. forduló:
Magyarország-Horvátország 0-3 (-17, -19, -18)

A magyar férfi válogatott simán, 3-0-ra kikapott Horvátországtól az Európa Liga ezüst divíziójának negyedik fordulójában, Kazincbarcikán.

A negyedik csoportmérkőzésen - bár a hazaiaknak voltak jó periódusai - végig az esélyesebb horvát együttes irányított, s megérdemelten győzött. A magyarok legeredményesebb játékosa a kilenc pontos Pádár Krisztián volt. A válogatott - amely mostani vereségével már biztosan nem jut be a szkopjei négyes döntőbe - legközelebb szombaton, Albánia vendégeként lép pályára Tiranában.

MOL Sportágak
MOL Csapat