A Davis Kupában még többre vagyok képes, mint az ATP-touron!

2019. augusztus 07. szerda 11:43

Fucsovics Marci visszatér a válogatottba a szeptemberi Davis Kupa-összecsapásra, a MOL Csapat klasszisával beszélgettünk röviden az okokról.

Fucsovics és Babos Tímea tavaly szeptemberben közölték: nem kívánnak együttműködni az MTSZ-szel, mindaddig nem adják a nevüket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján. Januárban a két játékos aztán közösen jelentette be, hogy álláspontjuk nem változott, ezért továbbra sem kívánnak pályára lépni nemzeti színekben.

Fucsovics Marci visszatér a válogatottba a Davis Kupára

A magyar szövetség (MTSZ) hétfői közleménye szerint a legmagasabban jegyzett magyar teniszező (55. a világranglistán) döntésével Köves Gábor szövetségi kapitány csapata a legerősebb összeállításban léphet pályára az ukránok elleni, budapesti találkozón szeptemberben. "Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra és az olimpiai kvalifikáció is fontos szempont volt a döntésemben.

Fucsovics Marci augusztus 5-én jelentette be, hogy visszatér a magyar válogatottba a szeptemberi Davis Kupa-összecsapásra, amit óriási örömmel vett tudomásul a magyar teniszért szorítók tábora, illetve a szövetség vezetése is. "A visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk" - mondta Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke.

A Davis Kupában még többet tud adni

Marci a MOL Csapatnak elmondta, a sikerek érdekében nem foglalkozik a múlttal, csak előre néz, és lezártnak tekinti az elmúlt időszakot. Aki ismer, vagy csak követte az eddigi pályafutásom, pontosan tudja, hogy a válogatott, a címeres mez mindig fontos volt nekem. Azok közé a teniszezők közé tartozom, akik a Davis-kupában akár többre képesek, mint az egyéni versenyeken" - mondta a MOL Csapatnak a nyíregyházi klasszis.

A világranglista 55. helyén álló játékos természetesen távollétéban is követte a magyar válogatott eredményeit, és nagyon örült, amikor fontos részsikereket értek el. "Természetesen követtem az eredményeket és örültem a fiatalok egy-egy részsikerének, nekik nagyon fontos lehetőség, állomás volt a csehek és a németek elleni meccs."

"A következő években lehet egy 18-as döntőre esélyes csapatunk, ha Piros Zsombor és Valkusz Máté tovább fejlődik és Balázs Attila egészséges marad. Tehát van realitása, hogy eljussunk Madridba. Ehhez persze kellene egy jó sorsolás is és mindenekelőtt az ukránok legyőzése" - tette hozzá Marci.

MOL Sportágak
MOL Csapat