A királynők visszatértek: Babos Timiék AusOpen-bajnokok!

2020. január 31. péntek 08:06

A Babos Tímea/Kristina Mladenovic páros nyerte az Australian Open női párosversenyét, miután a fináléban két szettben, könnyedén győzték le az első kiemelt párost.

Australian Open, női páros, döntő:
Hszie Szu-vej/Barbora Strýcová - Babos Tímea/Kristina Mladenovic 2:6, 1:6

Tulajdonképpen érvényesült a papírforma az Australian Open női páros versenyében, hiszen az első és a második kiemelt jutott a döntőbe, ráadásul Timiékhez hasonlóan a cseh-tajvani páros sem veszített szettet a fináléig vezető úton.

A negyedik AusOpen-döntőjét játszó Babos Timi és francia társa, Kiki Mladenovic néhány hónapja hasonlóan fontos címért csapott össze a tajvani-cseh kettőssel (3. és 1. a páros világranglistán), a WTA-világbajnokság döntőjében Timiék 6:1, 6:3-ra nyertek, viszont a wimbledoni elődöntőben Strycováék győztek, és meg sem álltak a végső győzelemig.

Timi és Kiki domináltak

Timiék magabiztos, pontos játékkal kezdték a döntőt, és gyorsan elvették ellenfelük adogatását. A MOL csapat klasszisának adogatógémjei, bár Timi remekül szervált, általában szorosan alakultak, de a magyar-francia páros nemcsak tartotta az előnyét, de egy újabb brékkel komoly előnyre tett szert. Ekkor azonban Kiki Mladenovic szervagémjét elvette a cseh-tajvani kettős, és a szett közepe egyébként is szorosan alakult.

Gyorsan kiderült, csak apró hullámvölgyről van szó, Timiék újra brékeltek, és gyorsan behúzták az első szettet. A második játszma is remekült indult, egy gyors brékkel újra előnybe került a magyar-francia páros, és ez döntőnek bizonyult, hiszen az ellenfél - látva Timiék remek játékát - talán kicsit reményvesztetté is vált.

A Babos/Mladenovic páros húsz perc alatt 5:1-es előnyre tett szert, és stílszerűen egy brékkel zárta le az alig egy óra alatt abszolút megérdemelten megnyert mérkőzést. A magyar-francia páros két évvel ezelőtti győzelme után ült fel újra az Australian Open trónjára, a tavalyi Roland Garros-győzelmükkel ez már a harmadik Grand Slam-sikere a párosnak, amely kétszeres világbajnoknak is mondhatja magát. 

Szeretjük ezt a versenyt, mindig szívesen jövünk vissza Melbourne-be, és idén is nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük, hogy végigéltétek velünk" - mondta a díjátadó ceremónián Timi, aki természetesen megköszönte a stábjának, a támogatóinak, és gratulált a legyőzött párosnak is.  "Vissza fogunk térni, köszönjük a szurkolást" - zárta rövid beszédét Timi. Hát, így legyen!

MOL Sportágak
MOL Csapat