A madridi döntőben megállították Babos Timiéket

2018. május 13. vasárnap 08:47

A harmadik helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros elvesztette a döntőt a madridi salakpályás tenisztorna női versenyében.

Madrid Open, női páros, döntő:
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) 2:6, 6:4, 10-8 - döntő rövidítés

A magyar, francia kettős az elsőként rangsorolt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz párossal játszott. Tőlük a 2015-ös wimbledoni elődöntőben, valamint idén márciusban az Indian Wells-i elődöntőben kikaptak Babosék, a januári Australian Open döntőjében viszont legyőzték őket.

Az idei harmadik mérkőzésen a háromszoros Grand Slam-bajnok oroszok 3:0-ás hátrányba kerültek, majd Babos elvesztette a szerváját, csakhogy Mladenoviccsal rögtön vissza is brékeltek. Hamarosan ismét elvették Vesznyina adogatását, és fél óra elteltével szettelőnyre tettek szert.

A folytatásban Babosék 2:0-ra megléptek, ám az ellenfél - a páros világranglista második helyezettje - sorozatban négy gémet hozva fordított. A francia teniszező négy foghatatlan szervával szépített, majd a párosoknál bevezetett döntő pontnál (40-40-es állásnál) újra a magyar-francia páros nyert pontot. A háromnegyed órás második játszma ezzel együtt Makarováéké lett, így jöhetett a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Ebben Babosék 0-3-ról 5-3-ra fordítottak, de ezután innen már csak három labdamenetet nyertek.

„Sajnálom a döntőt! Nagyon jó meccs volt, Nekem is jól ment a játék. Örülök, hogy folyamatosan javultam a hét során, hiszen ez csak a második salakos versenyem volt idén. Jó eredmények számít, hogy döntősök voltunk. Örülök ennek az eredménynek, és annak is, hogy egyre jobb a salakos játékom!” – nyilatkozta Timi saját honlapján.

MOL Sportágak
MOL Csapat