A sírból jöttek vissza: újra vb-döntősök Babos Timiék

2019. november 02. szombat 11:54

Elképesztő izgalmak után, hatalmas csatában jutott be a WTA-világbajnokság döntőjébe Babos Timi és Kristina Mladenovic. A MOL Csapat klasszisa a harmadik döntőjére készülhet.

WTA-vb, női páros, elődöntő: 
Babos/Mladenovic - Stosur-Zhang 1:6, 6:4, 10-8 - szuperrövidítésben 

Egészen elképesztő és fordulatos mérkőzésen dőlt el a döntőbe jutás: Timi és Kiki Mladenovic hatalmas mélységekből kapaszkodott vissza az első szett után, a szuperrövidítés pedig hihetetlen volt. A magyar-francia kettős sorozatban hetedik mérkőzését (2018: 3, 2019: 4) nyerte meg a világbajnokságon! Timi pedig harmadik döntőjére készülhet! - olvasható Babos Timi honlapján.

A sírból hozták vissza

A 27 perces első játszma nyitányaként a címvédő kettős brékelt 30-ra, de utána minden rosszra fordult…Csang és Stosur sorozatban hat gémet nyert, brékelt 30-ra, majd 40-re és újra 30-ra. Aztán 5:1 után a kínai-ausztrál kettős 30-ra hozta az adogatását. A 48 perces második játszma sem indult jó.

Timi 30-ra veszítette el az adogatását, majd az ellenfél 30-40-ről mentette meg saját gémjét. Úgy tűnt, közel a döntés, közeleg a magyar-francia páros búcsúja. De nem így történt, a folytatás emlékezetes lett, remek játékkal kiegyenlítettek Timiék.

Jött a szuperrövidítés, amelynek jelentős részében Csang és Stosur volt a pontosabb. A kínai-ausztrál kettős 7-3-ra, majd 8-6-ra is vezetett. De Timi és Kiki remek megoldásokkal feljött 8-8-ra, majd meccslabdához jutott. Ekkor fogadóként jutottak kedvező helyzetbe egy hálóról lecsorgó labdával, majd Timi fonákja után Stosur már nem tudott menteni.

MOL Sportágak
MOL Csapat