A világelső sem állhatta Babos Timiék útját Melbourne-ben

2020. január 25. szombat 11:23

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában szombaton, ezzel a 16 közé jutott.

Australian Open, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Ashleigh Barty, Julia Görges (ausztrál, német) 7:5, 6:4

Ijesztően kezdődött és szenzációsan folytatódott a 48 perces első játszma! Az egyesben világelső Barty, valamint Görges villámrajtot vett, az ausztrál-német kettős az ötödik gémben 40-15-re is vezetett, két labdája volt az 5:0-hoz - olvasható Timi honlapján. Timi és Kiki Mladenovic azonban újra megmutatta, miért is tartozik évek óta a világ legjobbjai közé. Az Australian Open 2018-as bajnokai és tavalyi döntősei először óriási meneteléssel végül 7:5-re megnyerték az első szettet.

A második játszma elején, 1:1 után Timi és Kristina Mladenovic brékelt 30-ra, de a hatodik gémet nem sikerült megnyerni, Barty és Görges 40-re vette el a szervagémet. Utána pedig az ausztrál-német páros két bréklabdáról hozta az adogatását.

A magyar-francia páros ezt követően ismét és végleg visszavette az irányítást! Timi és Kristina Mladenovic 40-re nyerte szerváját, majd úgy brékelt, hogy az ellenfél 40-15-re is vezetett. Az utolsó játékot pedig 0-ra hozta a 2. helyen kiemelt kettős, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

MOL Sportágak
MOL Csapat