Az AusOpen jó visszajelzés volt arról, hogy hol tartok

2021. február 16. kedd 10:49

Fucsovics Marci újabb bravúros Grand Slam-szereplést tudott le Melbourne-ben, kedvenc GS-versenyén a harmadik fordulóba jutott, és újabb értékes trófea is az falára került.

"Lehetett volna rosszabb is ha Stan üti be a meccspontot..." - mondta vidáman Fucsovics Marci, amikor a MOL Csapat gratulált a nyíregyházi klasszisnak a nagyszerű Australian Open-teljesítményéhez. Fucsovics a harmadik fordulóig jutott, és menet közben legyőzte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát, méghozzá úgy, hogy a döntő tie breakben három meccslabdát hárított.

"A teljesítményem és az eredményességem szempontjából ez a három forduló azért egy visszajelzés arról, hogy hol tartok, hogy a felkészülésem hogy sikerült, és hogy mi az, amin még dolgoznunk kell."Nincs hiányérzetem a versennyel kapcsolatban, úgy érzem mindent kijátszottam magamból. Az első ponttól az utolsóig harcoltam, összességében pozitív élményekkel térek haza. "A téli pihenő illetve a tavalyi fél éves kényszerszünet után jól esett újra úton lenni, hiányzott a versenyzés" - vallotta be Marci, majd hozzátette, "Mindent egybevéve továbbra is az AusOpen marad az egyik kedvenc tornám."

Raonic ellen mindig nehéz

A MOL Csapat klasszisa két ötszettes mérkőzést vívott az első két fordulóban, így nem csoda, hogy Marci elég leharcolt állapotba került a harmadik fordulóban Milos Raonic ellen lejátszott meccse végére. Az első két szettet még szorossá tudta tenni, ám a fáradtság és a sérülés végül legyőzte Marcit.

"Raonic ellen nehéz a jó taktikát megtalálni, rövid labdamenetek vannak, amivel felörli az ellenfeleit, és ezt fejben sokáig kell bírni, nem mellesleg a szerdai mérkőzés után a csípőm is rendesen beállt. A játékfelfogásom és a taktikám szerintem rendben volt, így igen, inkább az számított volna, hogy fitt legyek, és ne két négyórás, ötszettes győzelem után álljak ki ellene."

Korábban kétszer játszottam már Raoniccsal, mindkétszer füvön, ahol simán legyőzött. Ehhez képest azért itt három órán keresztül mérkőztünk, szettet nyertem ellene. "Valahol a harmadik játszma közepétől viszont kezdtem érezni a fáradtságot, kisebb sérüléseket és izomfájdalmat. Raonictól ezzel együtt nem szégyen kikapni. Megyünk tovább a csapatommal, a tapasztalatokat felhasználva készülünk a következő versenyre" - mondta határozottan Marci.

Látva a nyíregyházi klasszis játékát, felmerült a kérdés, vajon mi lett volna az eredmény, ha korábban (és fittebben) találkozik a kanadai szervakirállyal. "Nem tudom, azt viszont igen hogy így utólag azt mondom, az a döntő szettes, küzdős meccs nagyon jól felpörgetett volna egy Stan Wavrinka elleno mérkőzésre, ahogy a Polmans elleni is tette" - magyarázta nevetve.

A Raonic elleni meccs előtt Marci visszalépett a párostól, ahol Balázs Attila oldalán állt volna rajthoz. "Visszaléptünk az egyéni mérkőzés érdekében, ezzel is segítve a regenerálódást, illetve a felkészülést a másnapi meccsre. Alig-alig akad játékos, aki nem így csinálja ezt. Nehéz döntés volt, persze, de visszatekintve sem tennék másképp."

Marci hazatért az Australian Open után, de nem sok pihenés jut neki, mert sűrű a versenynaptár. "Pár nap pihenés aztán edzés, egyelőre március végéig van ATP versenynaptár. Ezek közül az első Rotterdam, majd Doha, Dubai és Miami szerepelnek benne. A tervek szerint ezeken a versenyeken indulok. Rotterdamba alig két héten belül már utazom is, itt a jelenlegi állás szerint selejtezőt kell játszanom. Sok top játékos nevezett, nagyon erős lesz a mezőny - zárta a gondolatait Marci. 

MOL Sportágak
MOL Csapat