Az Év Pillanata, IV. rész - Fucsovics Márton

2018. december 28. péntek 18:26

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Következik Fucsovics Márton teniszező.

"Ha egy élmény, akkor a Federer elleni meccs" - mondta ellentmondást nem tűrően Fucsovics Marci a MOL-csapat kérdésére.

Marci hozzátette, nem a mutatott játék, és nem is az eredmény miatt érez így az Australian Open nyolcaddöntőjével kapcsolatban, hiszen volt ennél jobb meccse világklasszis játékos ellen, hanem a Rod Laver Arena, illetve az ellenfél kiléte miatt volt különleges élmény.

Igaz, a Djokovic elleni volt a legjobb a játék szempontjából, jól játszottam, jó labdamenetek voltak, de a Federer elleni azért az első, mert Federer ellen játszottam. Ráadásul az első Grand Slamem, ahol 16-ba jutottam. Először voltam főtáblás Melbourne-ben, ő meg a címvédő.

"A mérkőzés a Rod Laver arénában óriási élmény volt, sokan gratuláltak utána, John McEnroe is odajött hozzám az öltözőben és elismerően megszorította a kezem. Azt hiszem, sokan akkor tanulták meg a nevem" - tette hozzá Marci, aki azért ment Melbourne-ben, hogy meccset nyerjen a főtáblán, de ezt alaposan túlszárnyalva a negyedik fordulóig jutott.

 
Reméljük, idén újabb szép élmények várják majd az Australian Openen, ahol MOL-csapatos társával, Babos Timivel vegyes párosban is rajthoz állnak.

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 

MOL Sportágak
MOL Csapat