Az Év Pillanata, X. rész - Babos Timi teniszező

2018. december 30. vasárnap 18:54

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Jöjjön Babos Timi, GS- és vb-győztes teniszezőnk.

“Ahogy korábban is említettem, az évet keretbe foglalta az Australian Open és a vb-győzelem. Nem hiszem, hogy egy szóval lehetne jellemezni az elmúlt szezont, de az biztos, hogy fejlődésre, mint mindig, van lehetőség” - mondta Babos Timi a MOL-csapatnak.

Babos Tímea: leírhatatlan érzés

32 év után tudott magyar játékos diadalmaskodni Grand Slam versenyen. Számított arra, hogy ennyi idő után Önnek jöhet össze ez a bravúr? Leírhatatlan érzés. Nagyon boldog vagyok. Egyesben és párosban is minden meccsen a győzelemért lépek pályára. Szerencsére az elmúlt hónapokban olyan formát mutattunk, hogy a győzelmünk Kikivel nem megy meglepetés számba.

“A 2018-as Australian Open életem első GS-győzelmével, illetve egy vegyes páros döntővel indult (ott sajnos meccslabdáról vesztettünk), aztán egy egyéni WTA-tornagyőzelemmel folytatódott” - idézte fel a káprázatosan sikerült év legfontosabb mérföldköveit Timi. “Utána sajnos valami megszakadt egyéniben, de szerencsére így is a Top 60-ban zártam, továbbá zsinórban a hetedik évemet zárom a WTA Top-100ban.”

Kedvenc pillanatot nehéz egy ilyen év után választani, de Timi elárulta, a világbajnoki cím megvédése egy szempontból biztosan a legjobb volt.

“A páros más ügy. Kikivel voltak biztató megmozdulásaink az év közben is, de a legjobban talán a vébén voltunk egy hullámhosszon, ami kulcsa volt a sikernek. "Hiszem, hogy továbbra is a világ egyik legjobb párosa vagyunk és lesz még miénk a co-világelsőség!”

Timi önkritikusan nemcsak a pozitív élményekről beszélt. “Az egyetlen nagy bánatom idén az elveszített US Open-döntő, de természetesen ahogy az egyénimen, ezen is dolgozunk, hogy legközelebb nagyobb legyen az a kupa” - tette hozzá mosolyogva Timi, aki üzent is a MOL-csapat olvasóinak:

“Ezúton kívánok mindenkinek boldog, sikeres új évet Új-Zélandról!”

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VI. rész: Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája
VII. rész: Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
VIII. rész: Lubics Szilvi, ultrafutó 
IX. rész: Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

MOL Sportágak
MOL Csapat