Babos: Jót tett a lelkemnek az első győzelem salakon

2018. május 10. csütörtök 12:03

Babos Tímea salakszezonja két vereséggel indult, de párosban már megvan az első győzelem. Formáról, teniszstílusról és fejlődésről beszélgettünk a vb-győztessel.

Nem kezdődött a legjobb egyéniben a salakszezon Babos Timinek, hiszen a páros világbajnoknak mind a rabati, mind a madridi tornán az első forduló jelentette a végállomást. Timi Marokkóban egy salakspecialistával, Madridban pedig egy közel tökéletes meccset hozó ellenféllel találkozott, ráadásul azóta már megvan az első salakos siker is (párosban), így kicsit könnyebb szívvel mesélt az egyes tapasztalatairól a MOL-csapatnak.

“Marokkóban jól kezdtem a mérkőzést, simán nyertem az első játszmát. Sajnos nem tudtam ilyen színvonalon folytatni, de így jó esélyem volt a továbbjutásra. Nem tudtam élni a lehetőségeimmel, pedig volt két meccslabdám a második szett rövidítésében, a döntő játszmában pedig kétszer is brékelőnyben voltam. A második után adogattam is a továbbjutásért.”

“Annyit azért hozzátennék, hogy Alexandra Dulgheru a sérülései előtt top30-as játékos volt, ráadásul éppen salakon érte el a legjobb eredményeit. Ellenem is alaposan feljavult az első játszma után, nem adott „ingyen” pontot, alig hibázott” - méltatta ellenfelét Babos.  

Amikor a jó ellenfélnek jó napja is van

Spanyolországban a sorsolásnál sem volt szerencséje a magyar klasszisnak, hiszen egy éljátékost, a világranglista 12. helyén álló Julia Görgest kapta ellenfélnek. “Madridban egy top10 körüli ellenfelem volt, Julia Görges kiválóan adogatott és stabilan is játszott. Ezen a mérkőzésen alig volt esélyem” - ismerte el tárgyilagosan Timi.

“Tény, két vereséggel kezdtem, de voltak biztató elemek a játékomban. Nyilván van még hová javulnom, hiszen salakon egészen más stílusban kell teniszezni, mint a gyorsabb pályákon. Salakon eddig ritkán értem el jó eredményt, de egyáltalán nem törődöm bele abba, hogy ez idén is így legyen! Keményen készülök, remélem, hogy ennek már Rómában, majd Strasbourgban és főleg a Roland Garroson lesz eredménye” - mondta eltökélten Babos.

Lépésről lépésre

Fontos kérdés, hogy az első két tornán leszűrt tapasztalatokat sikerül-e felhasználni, avagy változik-e az idei salakszezonre megfogalmazott stratégia.

“Két különböző stílusú ellenfelem volt ezen a két versenyen. Nyilván tanulni akarok ezekből, kijavítani a hibáimat! Ezen vagyunk az edzőmmel, Thomas Drouet-val, minden napot arra használunk, hogy lépésről-lépésre haladjunk előre!

 
Forrás: babostimea.hu
 
Timi közben Kristina Mladenovic oldalán megszerezte első győzelmét salakon, a páros második fordulójában könnyedén győztek, és a játékkal sem volt probléma. A magyar éljátékos viszont a párosra továbbra is az egyéni játéka fejlesztésének eszközeként tekint.

“Kedden győzelemmel kezdtünk, ez jót tett a lelkemnek és az önbizalmamnak! Nagy céljaim vannak párosban, de már sokszor elmondtam, első és legfontosabb az egyéni. "A páros nyilván sok szempontból segíthet egyesben, edzésnek és különféle taktikai elemek begyakorlására is kiválóan alkalmas.”

A nagy kedvenc, Róma

Madrid után Rómába költözik a WTA-mezőny java, ez a torna pedig Timinek is a kedvencei közé tartozik, hiszen komoly sikereket aratott a versenyen.

“Az olasz fővárosban ünnepelhettem pályafutásom egyik legszebb győzelmét, amikor két évvel ezelőtt hatalmas meccsen nyertem Venus Williams ellen. Nyilván az is emlékezetes, hogy 2015-ben tornagyőztes voltam párosban Kikivel.”

 
“Idén is nagy elszántsággal készülök a római versenyre, amely nem lesz egyszerű. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyesben selejtezőt kell játszanom, ez pedig sohasem könnyű feladat. De mindent megteszek azért, hogy idén is sikeres legyek a világ egyik legszebb teniszlétesítményében” - tette hozzá elszántan Timi.
MOL Sportágak
MOL Csapat