Babos: Kicsit megtorpantunk, új impulzusokra van szükségünk

2018. szeptember 13. csütörtök 12:25

Babos Timi és a magyar klasszis legnagyobb sikereit lehetővé tevő edző, Thomas Drouet útja elválnak - jelentette be Timi saját Facebook-oldalán.

Meglepő, az együtt elért sikereket nézve egyenesen megdöbbentő döntést hozott Babos Timi Thomas Drouet edzővel kapcsolatban. A magyar teniszklasszis Facebookra kitett posztjában hozta nyilvánosságra, hogy elválnak az útjaik a monacói edzővel.

"Bizony, sokan meglepődtek a döntésünkön" - mondta a MOL-csapatnak Timi, akit telefonon értünk utol. Pedig a helyzet nem bonyolult, lejárt a szerződésünk, és úgy döntöttünk, mindkettőnknek új impulzusokra van szüksége, így barátságban, az együtt töltött időszak szép sikereinek emlékeivel búcsút intünk egymásnak.

"Majdnem öt éve dolgoztunk együtt, és minden évben a US Openen tárgyaltuk újra, illetve hosszabbítottuk meg a szerződésünket. Ezúttal azonban egyetértettünk abban, hogy új hangok, új hatások kellenek mindkettőnknek, mert egy kicsit megtorpantunk, ezért elválunk most, amíg még jó barátokként tudjuk ezt megtenni" - magyarázta Timi, aki az amerikai nyílt bajnokság első hetében még hivatalosan is Thomasszal készült, a második héten azonban már csak nem hivatalosan segítette a döntőbe jutó magyar klasszis munkáját a monacói edző.

 
"Nagyon hálás vagyok Thomasnak, hiszen mellette, az ő munkájának is köszönhetően jutottam el oda, ahol most tartok. Kitartóan, nagy munkabírással dolgozott velem, és ami még fontosabb, mindig hitt bennem, és ez nekem is erőt adott" - mondta Drouet-ről Timi.

Mit keres az új edzőben?

Timi nem idegeskedik az edzőkérdésen, sok oka nincs is rá, hiszen vélhetően sok olyan szakember van, aki szívesen dolgozna együtt a női páros világranglista első helyezettjével. Mi is inkább arra voltunk kíváncsiak, milyen szempontok alapján keres magának új szakmai mentort.

Nagyon összetett a dolog, sok szempontot kell figyelembe venni. Először is tapasztalt edzőt keresek, aki ismeri az ATP, illetve a WTA mezőnyét. Fontos, hogy tudjon velünk utazni legalább 30-35 hetet, és nem bánom, ha európai az illető. Természetesen szűk körből kerül ki a leendő edzőm, de nem aggódom.

"A posztom után sokan írtak, kaptam üzeneteket, és tudom, hogy megy ez: a hír gyorsan végigszalad a mezőnyön, és hamarosan egymásra találunk azzal a szakemberrel, akivel a minőségi közös munka biztosítva lesz. Nyilván a szakmai kérdéseken túl az is nagyon fontos, hogy a személyiségünk passzoljon egymáshoz, hiszen hiába a legnagyobb szaktekintély valaki, ha nem tudunk együtt dolgozni" - tette hozzá Timi.

A magyar klassziss Thomas Drouet irányításával érte el legnagyobb sikereit. Vele érte el egyéniben a legjobb ranglista helyezését (25. - 2016 szeptember), vele lett a páros világranglista vezetője (2018), világbajnok és Grand Slam-győztes is.

MOL Sportágak
MOL Csapat