Babos: Még van tartalék, nem járattuk magunkat csúcsra

2019. január 22. kedd 13:16

Vegyes párosban ugyan kiesett, de címvédőként elődöntős párosban Babos Tímea az Australian Openen, ahol a legjobb négy között ők az egyetlen kiemeltek.

“Nagyon boldog vagyok, hogy egyik kedvenc versenyemen ismét sikerült az elődöntőbe jutnom” - mondta Babos Timi a MOL-csapatnak, miután kiváló játékkal legyőzték az Atawo/Srebotnik kettőst Kiki Mladenoviccsal.

Már csak Babos Timinek szurkolhatunk az AusOpenen

AUSTRALIAN OPEN, női páros, negyeddöntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)- Raquel Atawo, Katarina Srebotnik (amerikai, szlovén, 9.) 6:4, 7:5 A rutinos amerikai-szlovén páros keményen küzdött, de Timiék mindkét szett végén kihasználták az adódó lehetőségeket, és remek koncentrációjuknak köszönhetően bejutottak a legjobb négy közé az Australian Openen.

“Ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk, hiszen a páros világbajnoki címünk óta ez az első jelentős torna, ahol ráadásul címvédőként is indulhattunk el."Örülünk az eredményeknek, de mindketten úgy gondoljuk, hogy bőven van még tartalék a játékunkban, és távolról sem hoztuk ki magunkból a maximumot” - tette hozzá Timi.

A címvédő az egyetlen kiemelt

Timiék egy meglepetéspár ellen játszanak az elődöntőben, bár ez a jelző sok párosra áll a legjobb négy között, hiszen annyi meglepetés született az idei Australian Open női párosversenyében, hogy konkrétan Timiék az egyetlen kiemeltek, akik odaértek az elődöntőbe.

 
“A harmadik meccs lesz a miénk, helyi idő szerint 11 órakor játszunk a Margaret Court Arénában, remélhetőleg sok-sok magyar szurkoló előtt” - mondta Timi a jelenlegi állás szerint magyar idő szerint hajnali 4 órakor kezdődő meccsről.

“Brady és Riske két nagyszerű párosjátékos, az amerikai egyetemi rendszerben képezték ki őket, úgyhogy mindent tudnak, amit a párosról tudni lehet. "Jól ritörnöznek, jól röptéznek, kemény ellenfél lesznek, ebben biztos vagyok. Bár együtt még soha nem jutottak el ilyen messzire egy Grand Slamen, azért vannak figyelemre méltó eredményeik” - mondta Timi, aki egyesben többször is játszott mindkét amerikai lánnyal. Brady ellen makulátlan a mérlege, Riske-vel nagyjából egálra állnak.

Kár a vegyesért, de elsőre jó volt ez

Babos Timi kedd hajnalig még vegyes párosban is versenyben volt, de sajnos a MOL-csapat színmagyar párosa nem tudta kiharcolni a továbbjutást a verseny második kiemeltjével szemben. Timi elsősorban örül, hogy végre együtt játszhatott gyermekkori barátjával, Fucsovics Marcival, de azért egy kis hiányérzet van benne az első fordulós győzelem ellenére is.

“Egy kicsivel szerencsésebb sorsolás, és minimálisan magasabb szintű összeszokottság hiányzott csak ahhoz, hogy még jobban szerepeljünk Marcival, de azért azt hiszem, néhány közös edzés után már az is szép eredmény, hogy nyerni tudtunk egy meccset.”

“Sajnos nagyon jól játszott az ellenfél, azonnal lecsaptak a lehetőségekre, így nekünk most csak annyi maradt, hogy gratuláljunk nekik."Biztos vagyok benne, hogy fogunk még sokkal eredményesebben is szerepelni, elsőre nem volt ez rossz. Nagyon boldog vagyok, hogy Marcival egy párt alkotunk a pályán, bizakodva várom a következő közös versenyünket is” - tette hozzá Timi.

MOL Sportágak
MOL Csapat