Babos: nagy meccset játszottam!

2018. április 09. hétfő 05:20

Babos Tímea hatalmas csatában kikapott a volt világelső Garbine Muguruzától a keménypályás monterreyi női tenisztorna vasárnapi döntőjében.

ABIERTO GNP SEGUROS (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),EGYES, DÖNTŐ:
Garbine Muguruza (spanyol, 1.) - Babos Tímea (4.) 3:6, 6:4, 6:3

Nagyon szoros csatában dőlt el a mexikói verseny, a 24 éves magyar játékost kevés választotta el az újabb végső sikertől.

A 48 perces első szettben Timi 15-40-ről nyerte első adogatójátékát, majd a következő gémben Muguruza is két bréklabdát hárított. A hatodik játékban a magyar játékos 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd előnyét meg is őrizte.

Timi 4:2 után 0-ra, majd 5:3 után 40-re-ra nyerte adogatását, a harmadik szettlabdát értékesítette!

Az 54 perces második felvonás álomszerűen kezdődött. A magyar játékos 0-ra brékelt, majd 2:0-ra is vezetett. Sajnos ezután Muguruza feljavult, a negyedik gémben kihasználta harmadik bréklabdáját (2:2).

Timi továbbra is nagy szívvel küzdött, de sajnos 4:5-nél nem tudta kihasználni gémlabdáját. Muguruza fordított, és másodszorra már meg is nyerte játszmalabdáját.

A döntő szett első része is hatalmas csatát hozott. Muguruza kétszer is 40-re hozta a szerváját, ez később sorsdöntőnek bizonyult. A hatodik játékban ugyanis brékelt 30-ra, majd előnyét már meg is őrizte. Timi a kilencedik gémben még feljött 30-0-ról 30-30-ra, de a következő két pontot a korábbi világelső nyerte, így 2 óra 21 perc játék után lezárta a döntőt.

„Annak örülök, hogy nagyon-nagy meccset játszottam! Ott volt az esély a kezemben. De Muguruza régóta top10-es játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala vagy visszavettem és nem olyan sebességgel játszottam. Még több ilyen mérkőzésre van szükségem! De összességében nagyon boldog vagyok, jó hetet zártam, egyre jobban játszottam. A mai meccs is jó volt, el kell hinni, hogy ide tartozom. Menni kell tovább, elégedett vagyok a döntővel! Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak!” – nyilatkozta Timi.

Forrás: babostimea.hu

MOL Sportágak
MOL Csapat