Babos nem bírt a világranglista 7. helyezettjével

2018. május 16. szerda 14:28

A második bravúr már nem jött össze Babos Timinek Rómában, a világranglista 7. helyén álló Caroline Garcia két szettben legyőzte a magyar játékost.

Internazionali BNL D’Italia, egyes, 2. forduló:
Caroline Garcia (francia, 7.)-Babos Tímea 6:3, 6:4

 Nagyszerű formában játszó ellenfél várt szerdán Timire, hiszen a világranglistán 7. Garcia elődöntős volt legutóbbi két salakos versenyén, fedett pályán Stuttgartban, majd a múlt héten Madridban is. Timi kedden nyert először meccset egyesben a leglassabbnak tartott felületen - olvasható Babos Timi honlapján.

A 40 perces első játszmában Garcia a hatodik gémben élt a harmadik eséllyel, 40-re nyerte el ellenfele szerváját. Ezután a francia játékos 30-ra, majd 15-re hozta adogatását, utóbbival le is zárta az első szettet. A második szett még szorosabban alakult. Timi mindent megtett a sikerért: a nyitó játékban 15-40-ről mentette meg adogatását, majd 4:3-ig mindig vezetett. Ekkor bréklabdához jutott, de ezúttal sem tudta elnyerni ellenfele szerváját.

Nem így Garcia, aki a kilencedik gémben 15-re brékelt, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Az utolsó játékban Timi 15-15 után már nem nyert labdamenetet fogadóként.

MOL Sportágak
MOL Csapat