Babos pályafutása első párizsi negyeddöntőjére készülhet

2018. június 04. hétfő 17:20

Óriási meccsen, komoly izgalmak után sikerült a negyeddöntőbe jutnia a Babos Tímea-Kristina Mladenovic párosnak a Roland Garroson.

Roland Garros, női páros, 3. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)- Nicole Melichar, Květa Peschke (amerikai, cseh, 13.) 4:6, 6:2, 7:5

Az első szettet nagyon rosszul kezdte az első kiemelt páros, és bár a játékuk később összeállt, Melicharék megőrizték előnyüket, és megnyerték az első játszmát. Szerencsére a második szett már sokkal jobban sikerült, kétszer is brékelt Timi és Mladenovic, így döntő játszma következett.

Komoly izgalmak következtek, előbb Timiék vették el ellenfelük adogatását, de a következő gémben egyből visszabrékelt a 13. helyen kiemelt amerikai-cseh páros. A végletekig kiélezett játszmában az utolsó gémben, fogadóként nyerték meg a meccset Timiék, így a magyar játékos pályafutása során először negyeddöntőzhet a Roland Garroson.

Timi nagyon elégedett

„Nagyon-nagy mérkőzés volt! Jól játszott az ellenfél, meg is lepett minket a játékával. Pedig Madridban már találkoztunk, akkor sokkal simábban nyertünk. Melichar kifejezetten jól adogatott. De összességében örülök annak, hogy így tudtunk küzdeni és visszajöttünk, nehéz helyzeteket oldottunk meg jól. Nagyon pozitív, ahogyan az utolsó gémekben játszottam. Ahogyan haladtunk a végéhez, úgy lett jobb és jobb a teljesítményem! A kezembe vettem az irányítást, gyakorlatilag egyet sem hibáztam. Nagyon jól ritörnöztem, kétszer is kiválóan ütöttem el. Nagyon boldog vagyok, hiszen az egyéniben időnként pont az hiányzik, hogy agresszívabb és bátrabb legyek. Ez most nagyon meg volt. Várom a következő fordulót!” – nyilatkozta Timi saját honlapján.

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a negyeddöntőben Hozumi Eri és Ninomija Makato lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat