Babos párosban jól, egyesben rosszul kezdte az évet

2019. január 01. kedd 12:10

Az aucklandi tenisztornán Babos Timi nyert a páros első fordulójában Julia Görges partnereként, egyesben viszont kikapott egy selejtezős kanadai ellenféltől.

ASB Classic, páros, 1. forduló:
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német)-Alexa Guarachi, Erin Routliffe (chilei, új-zélandi) 4:6, 6:1, 10-5 

A magyar-német kettős 2016-ban elődöntős volt Dubaiban, majd a legjobb nyolc közé jutott Dohában. Azóta egészen más utat járt be a két játékos párosban, Timi 3., míg Görges 289. helyen áll a világranglistán. Ezúttal az Australian Open előtti felkészülés miatt léptek pályára közösen - olvasható Timi honlapján.

A 33 perces első játszmában Guarachi és Routliffe 3:3 után brékelt 40-re, majd 5:4 után 40-re nyerte saját adogatását. Így le is zárult a nyitó felvonás. A második szettben már Timi és Görges irányított, magabiztosan harcolta ki a döntő rövidítést. A magyar-német páros 2:1 és 4:1 után is 15-re nyerte el ellenfele szerváját. Aztán az utolsó gémben is csak egy labdamenetet nyert a chilei – új-zélandi kettős.

A tie-breakben Timi és Görges 2-2 után nagy fölénybe került, 8-3-ra húzott el.Guarachi és Routliffe ezután feljött 8-5-re, a következő két labdamenetet aztán újra a magyar-német kettős nyerte.

Egyesben nem sikerült jól a rajt

A páros sikert nem követte győzelem egyesben, Timi két szettben kikapott a selejtezőből érkező kanadai Bianca Andrescutól. A kanadai játékos végig jól játszott, a hektikus meccsen Timinek is megvoltak az esélyei, de ezúttal nem tudott élni velük.

„Ellenfelem jól játszott, én viszont lassabban kezdtem. Andreescu ugyanis már játékban van a selejtező miatt. Aztán én is belejöttem, voltak esélyeim. Végig küzdöttem és ez a legfontosabb! Így látni, hogy miben kell jobbnak lennem. Most már megvolt a küzdés, a tenisz majd jön idővel” – nyilatkozta Timi.

Bianca Andreescu (kanadai)-Babos Tímea 6:4, 7:6 (8-6)

MOL Sportágak
MOL Csapat