Babos Tímea: Idén az a célom, hogy mindig élvezzem a játékot

2018. január 07. vasárnap 13:56

Babos Timi számára jól indult az év, egyesben és párosban is nagy céljai vannak, és nagyon várja, hogy pályára lépjen Ausztráliában is.

Babos Timi nagy lendülettel kezdte a 2018-as évet, és - ezúttal egyesben - magabiztosan menetelt a negyeddöntőig a kínai Shenzen Openen, ahol azonban a 4. kiemelt román Begu megállította. "Sajnálom, hogy nem sikerült jobban a negyeddöntő, de nincs okom a búslakodásra. Nyertem két mérkőzést, Begu ellen is sok jó megoldásom volt - mondta a MOL-csapatnak a világbajnok klasszis.

Kiesett Kínában, de nem elégedetlen Babos Timi

SHENZHEN OPEN, egyes, negyeddöntő: Irina-Camelia Begu (román, 4.)- Babos Tímea (8.) 7:5, 7:5 Remek meccset játszott a negyedik kiemelt román játékossal Babos Timi, végül a szettek végjátékát Begu bírta jobban (5-5 után döntötte el mindkét játszmát), így ő jutott az elődöntőbe. A magyar éljátékos a vereség ellenére távolról sem elégedetlen.

"Sosem egyszerű az új szezon első versenye, hiszen előtte heteken át csak a felkészülésen, a teniszes és a fizikális edzéseken van a hangsúly. Ilyenkor újra bele kell rázódni a versenyek rutinjába. Két évvel ezelőtt nagy lendületet adott, hogy elődöntős voltam Sencsenben, tavaly viszont nem kezdtem jól a szezont. Remélem, hogy a mostani verseny pozitívan hat majd a folytatásra!"

Lemondásokkal jár a profi élsport

Babos fiatal kora ellenére már jól tudja, hogy a profi teniszezők élete rengeteg lemondással jár. Ezek közé tartozik, hogy a családi karácsonyi szünet igencsak kurta, hiszen a melbourni Australian Open miatti akklimatizálódás megköveteli a játékosoktól, hogy földrajzilag közel, Ázsiában kezdjék meg az évet.

 
Fotó: Shenzhen Open
 
"Hosszú ideje, egészen pontosan a 2013-as szezon óta mindig Sencsenben kezdem az új szezont. Nyilván nem egyszerű, hogy nem sokkal Karácsony után már versenyeznem kell, de megszoktam. Persze a hét órás időeltolódás ad plusz feladatokat, de szerencsére könnyen tudok akklimatizálódni. Néhány évvel ezelőtt volt gondom Kínában, de akkor egy betegség vett le a lábamról. Nyilván az Australian Open előtt fontos a sencseni és a hobarti verseny is. Ilyenkor kell kijavítani a még meglévő kisebb-nagyobb hibákat a szezon első Grand Slam-versenyére - tette hozzá Babos.

Egyesben melegít a párosra

A párosban világbajnok magyar versenyző többször hangsúlyozta, egyesben szeretne a lehető legtöbbet fejlődni, a párost továbbra is csak kiegészítő számnak tartja. Az idei év azonban még ebből a szempontból is rendhagyóan indul:

 
Fotó: Shenzhen Open
 
"Úgy alakult, hogy idén úgy indulok majd párosban az Australian Openen, hogy előtte csak egyesben lépek pályára. Ez nem lenne jó, ha egy teljesen új társsal játszanék Melbourne-ben, Kristina Mladenovicot viszont már régóta ismerem, juniorként és felnőttként is sokat párosoztunk együtt. A korábbi évek közös tapasztalatai pedig sok pozitívumot adhatnak majd az idei első közös versenyünkön.

És hogy mik a magyar klasszis céljai az előttünk álló évre?

A mostani szezon előtt azt a célt tűztem ki, hogy minden tekintetben élvezzem a teniszt és minden mérkőzésen a végsőkig küzdjek. Remélem, hogy így is lesz! Mindent megteszek ezért, minden nap, minden mérkőzésen, minden edzésen. Voltam már egyesben a top30-ban, remélem, hogy idén újra elérhetem ezt."

Timi már Ausztráliában van, a Hobart International elnevezésű versenyen lép pályára, utána pedig már kezdődik is az év első Grans Slamje, az Australian Open. 

MOL Sportágak
MOL Csapat