Babos Tímea zsinórban harmadszor páros világbajnok!

2019. november 03. vasárnap 11:00

A címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a sencseni WTA-világbajnokság páros versenyét, miután a döntőben legyőzte a cseh Barbora Strycovát és a tajvani Hszie Szu-vejt.

WTA-vb, páros, döntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)-Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová (tajvani, cseh) 6:1, 6:3

Az ötödik vb-jén szereplő Babos és társa remekül kezdett, sok első adogatást ütött be, miközben háromszor is elvette az ellenfél szerváját, és 24 perc elteltével szettelőnybe került. A két duó egyetlen korábbi összecsapását - a wimbledoni elődöntőben - megnyerő rivális a folytatásban összeszedte magát, így kiegyenlítettebbé vált a meccs. Babosék ezzel együtt hozták a fontos pontokat, majd a 26 éves magyar könnyedén kiszerválta a meccset, amely 1 óra 4 percig tartott.

A sorozatban harmadik vb-címét begyűjtő soproni teniszező pályafutása 23. páros trófeája mellé partnerével együtt összesen egymillió dollárt (300 millió forint) kapott.

A MOL Csapat világklasszisa nemcsak harmadszor nyerte meg a WTA-finalst, de mindhárom alkalommal veretlen maradt, azaz összességében már tizenegy zsinórban megnyert mérkőzésnél jár a világbajnokságon. Szívből gratulálunk, Timi!

MOL Sportágak
MOL Csapat