Babos Timi: Ebben az időszakban minden győzelem fontos!

2019. május 21. kedd 11:04

A MOL Csapat páros világbajnoka egyesben nehéz időszakon megy át, a Roland Garroson három számban is rajthoz álló Babos Timi látja a fényt az alagút végén.

Babos Timi töretlen lelkesedéssel, és egyre javuló játékkal küzd a világranglistán, ahol az utóbbi időben jelentőset zuhant, hiszen már az első 100-ból is kiesett. Legutóbb Franciaországban kiválóan játszott, egészen az elődöntőig menetelt, ahol nagy csatában kapott ki.

"Cagnes-sur-Merben játszottam négy meccset, amit legutóbb Isztambulban tehettem meg, így mindenképpen megérte elmenni a sorozatos meccsek miatt."Sajnos egy nyerhető elődöntőt veszítettem el, de örülök, hogy két jó játékost vertem meg, akik a RG-kvaliban is ott lesznek. Most minden győzelem fontos és úgy érzem, hogy voltak pozitívumok a játékomban" - mondta Timi, akit már a Roland Garros selejtezőire készülve ért utol a MOL Csapat.

Még mindig edző nélkül

Timi az elmúlt egy évben két edzőjétől is megvált, és jelen pillanatban csak édesapja segíti a felkészülését, aki azonban nem tud vele utazni az összes versenyére. "Édesapám Mexikó óta nem volt velem, a fiziómmal vagy egy ütőpartnerrel utaztam eddig. Szerencsére most Párizsba elkísért, remélem, sokáig maradunk" - tette hozzá egy mosoly kíséretében Timi.

 
"Továbbra is a Budai Tenisz Centrumban készülhetek, ahol a fiatalabb játékosok nagyon jó edzőpartnernek bizonyulnak és a körülmények is osztályon felüliek, így a felkészülésnek ezzel a részével nincs gond. Hálás vagyok, hogy sokan "beugrottak" segíteni nekem az elmúlt hetekben, legyen szó a talpam kezeléséről (még Isztambulban sérülést meg), vagy akár versenyre utazásról (Kellner Ádi és Úr Csaba), de természetesen továbbra is keresem az állandó megoldást, azaz egy edzőt.

Indul a Roland Garros - összesen három számban

Timi már Párizsban van, hiszen a világranglista helyezése miatt selejtezőt kell játszania a Roland Garroson egyeseben. "Régen indultam egyéniben a kvalifikációból, de ismerem a mezőnyt. Egyszerű dolgom nem lesz, az biztos, de küzdeni fogok és bízom benne, hogy eredményes leszek. Salakon harcos meccsekre számítok és ha előrébb szeretnék jutni, meccseket kell nyerni.

"Párosban Isztambul óta nem játszottunk Kikivel, de természetesen mindketten várjuk a kezdést. Kiki hazai pályán játszik, hiszen Boulogne-ban is edz, biztos, hogy nagy szeretettel fogadják ő és a közönség támogatni fog minket. Egy GS mindig szuper élmény, jó lesz újra együtt játszani. Kikivel egyébként a napokban ünnepeltük a szülinapunkat, így adósak vagyunk egymásnak egy vacsival" - tette hozzá vidáman Timi.

Egyesben a főtábláért is nagyon meg kell küzdenie a soproni klasszisnak, párosban azonban más a helyzet, ott abszolút az esélyesek között tartják őket számon Kiki Mladenoviccsal. És persze ott van még a vegyes, ahol Timi gyermekkori barátjával, Fucsovics Marcival áll rajthoz.

A vegyest is kíváncsian várom, nyilván ott kell egy kis szerencse a sorsolással, de remélem, hogy jól fogunk játszani és jól is érezzük majd megint magunkat egymás oldalán a pályán Marcival - mondta Timi, aki folyamatosan kapcsolatban van Marcival, sokszor beszélnek, biztatják egymást. "Figyelemmel követem Marcit, persze és drukkolok neki, örülök a sikereinek. A versenyeink más-más helyre szólítottak minket mostanában, de tartjuk a kapcsolatot természetesen" - mondta Timi.

A selejtezőben Danka Kovinić lesz Timi ellenfele, a montenegrói játékossal eddig kétszer találkozott, mindkétszer a magyar páros világbajnok győzött.

MOL Sportágak
MOL Csapat