Babos Timi egyesben is főtáblás az Australian Openen

2021. január 13. szerda 11:47

Babos Tímea három játszmában nyert a szlovák Anna Karolina Schmiedlova ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének 3. fordulójában, így feljutott a főtáblára.

Australian Open, nők, selejtező, 3. forduló (a főtáblára jutásért):
Babos Tímea (7.)-Anna Karolina Schmiedlova (szlovák, 20.) 6:2, 6:7 (5-7), 6:2

A Grand Slam-verseny honlapja szerint a világranglistán 115. magyar játékos az első játszmában mindössze két játékot vesztett és 42 perc alatt került előnybe. A második szettben 4:2-nél brékelőnye volt, a 135. helyen álló rivális azonban egyenlített és a rövidítésben - 1 óra 52 perc játék után - megkaparintotta a játszmát.

A döntő szetbben Babos ellenfele első adogatását rögtön elvette, majd a sajátját másodszor is hozva gyorsan 3:0-s előnybe került. Innentől kezdve a magyar játékos nem engedte ki a kezéből a vezetést és végül első meccslabdáját értékesítve, 2 óra 30 perc alatt nyert.

Babos oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal - akivel hétfőn az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában az Év sportolója lett Magyarországon - párosban címvédőként indul majd a februárra halasztott Australian Openen.

A férfiaknál a MOL Csapat másik klasszisa, Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a melbourne-i Grand Slam-tornán.

MOL Sportágak
MOL Csapat