Babos Timi előbb szerencsés, majd sima vesztes lett

2020. február 24. hétfő 20:28

A szerencsés vesztesként főtáblára került Babos Tímea kikapott az első fordulóban a dohai keménypályás tenisztornán.

Doha, WTA, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Julija Putyinceva (kazah)-Babos Tímea 6:3, 6:4

A viadal egyetlen magyarja - aki 98. a világranglistán - szombaton a selejtező második fordulójában kikapott a cseh Katerina Siniakovától (58.), ám mivel az orosz Anasztaszja Pavljucsenkova lábsérülés miatt visszalépett a katari viadaltól, Babos "beugróként" a főmezőnyben folytathatta szereplését.

A 64 között kedden a kazah Julija Putyinceva volt Babos ellenfele, aki 32. a WTA-rangsorban, és eddigi egyetlen találkozójukon 6:1, 6:3-ra verte őt tavaly Indian Wellsben. A második csata sem indult jól a soproni teniszező számára, ugyanis 25 éves riválisa - aki kétszer volt negyeddöntős a Roland Garroson - dupla brékkel bő negyedóra alatt 5:0-ra elhúzott. Ekkor Babos váratlanul megnyert három játékot, de a szettet már nem tudta megfordítani.

A folytatásban a magyar játékos 2:0-ás vezetésre tett szert, 3:3-ig négy bréket láthatott a gyér közönség. Babos 4:4-nél ismét elvesztette az adogatását, a moszkvai születésű Putyinceva pedig kiszerválta a meccset, amely 1 óra 24 percig tartott. Babost párosban a francia Kristina Mladenoviccsal - akivel novemberben WTA-világbajnok, januárban pedig Australian Open-győztes lett - a második helyen emelték ki Dubajban.

MOL Sportágak
MOL Csapat