Babos Timi: Ez nagy dolog lehet a MOL-csapatnak is!

2019. február 06. szerda 11:42

Babos Timi - természetesen - ott van az Év Sportolója-választás első három női versenyzője között, sőt előfordulhat, hogy mindkét nemnél MOL-os sportoló nyer.

Közeledik a Valentin-napi Év Sportolója gála, amelynek szűkített listáján masszívan képviselteti magát a MOL-csapat is. Mind a férfi, mind a női egyéni sportolók között a legjobb háromba került egy-egy sportolónk, és a csapatok között is találunk olyanokat, akiket támogat a legnagyobb magyar vállalat.

A férfiak között Fucsovics Marci került az első háromba, a labdarúgók versenyében a MOL Vidi FC csapatkapitánya, Juhász Roli várhatja a végső döntést, az év góljára csapattársa, Loic Nego Chelsea-nek lőtt bombája az egyik esélyes, az egyéni sportolók csapatversenyzői között pedig ott találjuk a legjobb háromban a férfi kardcsapatot, benne kétszeres olimpiai bajnokunkkal, Szilágyi Áronnal.

Babos Timi: ez nagy dolog a MOL-csapatnak

"Természetesen nagyon örülök neki, hogy megint a top3-ban vagyok, az pedig külön megtisztelő, hogy Katinkával és Danutával vagyok együtt jelölt. Fantasztikus, hogy ennek a kis országnak ennyi jó sportolója van, kicsi a nemzet, de erős" - mondta Timi a MOL-csapatnak az Év Sportolója gála előtt egy héttel.

Szerintem bármi is legyen az eredmény, az este fenomenális lesz, izgatottan várom. Nagyon kevés lehetőség nyílik a különböző sportágak képviselőivel találkozni, ezért is gondolom, hogy ez egy különleges alkalom" - tette hozzá Timi, aki brutális mezőnyben küzd az elismerésért, hiszen Hosszú Katinka és Kozák Danuta szerepel rajta kívül az első háromban.

 
Timi ennek ellenére joggal reménykedhet a cím megszerzésében, hiszen egészen elképesztő szezont futott 2018-ban. Az évet pályafutása első Grand Slam-címével kezdte, majd az Australian Open után egyeseben is WTA-tornagyőzelemnek örülhetett a Taiwan Openen. Később egyesben Monterreyben, párosban pedig egy újabb Grand Slamen, a US Openen is a fináléig verekedte magát, majd jött az év tökéletes lezárása: Kiki Mladenoviccsal az oldalán megvédte egy évvel korábban, még Andrea Hlaváckovával megszerzett páros világbajnoki címét.

A soproni klasszis a GS-győzelmek mellett egy másik fontos célját is elérte: első magyar felnőtt teniszezőként a világranglista élére ugrott női párosban. Az év vége nem csak a világbajnoki címről szólt, kiderült az is, hogy a MOL-csapathoz pályafutása során harmadszor csatlakozó Fucsovics Marcival összeállnak vegyes párosozni. A gyermekkori jó barátok már túl is vannak az első közös versenyükön: egy kört sikerrel vettek a 2019-es Australian Openen.

Fucsovics Marci jelölésének pedig különösen örülök, ez nagy szó a magyar sportnak és a MOL-csapatnak - mondta vegyes partneréről Timi.

MOL Sportágak
MOL Csapat