Babos Timi: Fizikai képtelenség, vagy orvosi csoda?

2020. szeptember 08. kedd 08:59

A MOL Csapat teniszklasszisa örült, hogy végre játszhat, de a kusza járványügyi szabályok, illetve a szervezők túlbuzgósága miatt csúnyán pórul járt a US Openen.

Babos Timinek már nagyon elege van a koronavírusból. Nem elég, hogy - miután januárban megnyerték az Australian Opent Kiki Mladenoviccsal - szűk fél év kényszerszünetre kárhoztatta a nemzetközi teniszmezőnyt a Covid-19, amikor úgy nézett ki, hogy újraindulhat a teniszélet, Timiékkel csúnyán kibabrált még egyszer a vírus.

Óriási pofon: kizárták a US Openről Babos Timiéket

Az MTI a játékos köreiből úgy értesült, hogy a döntés azért született meg, mert Mladenovic egyike annak a 11 játékosnak, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal megfertőzött honfitársával, Benoit Paire-rel. A Babos, Mladenovic duó magyar idő szerint péntek hajnalban két sima szettben búcsúztatta a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőst, a nyolcaddöntőben pedig a Gabriela Dabrowski, Alison Riske kanadai, amerikai duó lett volna az ellenfele.

“Úgy érzem, borzasztó igazságtalanság történt velünk” - mondta a MOL Csapatnak Timi, akinek annyiból szerencséje volt, hogy haza tudott jönni az Egyesült Államokból, és már itthon beszéltünk vele. “Jelenleg a hatósági karanténidőmet töltöm, mert nem fogadták el a kint készült negatív PCR-teszteket, de ennél sokkal nagyobb baj, ami New Yorkban történt” - magyarázta szomorúan Timi.

Orvosi csoda!

Az egész kalamajka Benoit Paire-rel kezdődött, aki produkált két pozitív mintát a US Openen. A francia játékos kontaktkutatása jelezte, hogy Kiki Mladenovic is kapcsolatba került honfitársával, így ő azonnal karanténba került. “Paire egy orvosi csoda, vagy mondjuk inkább úgy, fizikai képtelenség, ami vele történt. Már a bubble-ben [a játékosok teljes elkülönítését célzó karanténzóna] is negatív tesztet produkált, aztán volt egy pozitív, majd még egy, azóta viszont eltelt egy hét, és minden egyes nap negatív eredményt hozott a tesztje. Teljes képtelenség!”

“Természetesen teszteltek minket is Kikivel, a páromnak összesen tizenegy negatív eredményt hozó tesztje volt, mégis az a döntés született, hogy kizárnak minket. Pénteken már egy másik érintett játékost, Adrian Mannarinót sem akarták pályára engedni, de ő végül játszhatott. Mi azonban egy nappal később már nem kaptunk engedélyt a pályára lépésre” - idézte fel Timi csalódottan.

 

“Az én helyzetem sem rózsás, hiszen karanténban vagyok, viszont legalább itthon. Szegény Kiki még az országot sem hagyhatta el, így - bár most minden bizonytalan - azt sem tudjuk, hogy a programunkban szereplő római versenyen ott lehet-e, engedik-e játszani, és ha nem, akkor én el tudok-e indulni valaki mással párban. Rendkívül szerencsétlen helyzet ez!”

Pedig nem alakult rosszul

Timi és Kiki bő fél év után tudtak végre párost játszani, és az első fordulóban nagyszerű játékkal, magabiztosan győzték le a Christian-Olmos párost. Az első helyen kiemelt magyar-francia kettősnek azonban ez a végállomást is jelentette.

“Nagyon jó volt újra együtt játszani, ezért is sajnálom nagyon, ami történt. Úgy gondolom, egyáltalán nem látszott rajtunk a hosszú kihagyás, jól ritmusban teniszeztünk, gyorsan visszajöttek a közös automatizmusok. "Mivel a sorsolásunk is jó volt, azt mondom, nagyon jó esélyünk lett volna messzire jutni a tornán. Emiatt csak még jobban fáj, ami történt.”

 

Egyesben nem tartott sokáig Timinek a US Open, bár erre számítani is lehetett, hiszen a hazai pályán versenyző Madison Keyst sorsolták mellé az első fordulóban. Az amerikai lány, aki volt 7. is a világranglistán, végül két sima szettben lépett tovább.

Timi elmondta, igazolva érzi korábbi aggodalmait a US Opennel kapcsolatban, hiszen ő egy percig sem támogatta a megrendezést. “Oké, a lebonyolításból kihozták, amit ki lehetett, de borzasztó érzés így létezni egy Grand Slam-versenyen. Lélekölő az egész, olyan személytelen, hideg az egész verseny a nézők nélkül, és bár az ember az eszével tudja, hogy a vírushelyzet miatt alakult így a dolog, ettől még nem jó érzés a részesének lenni.”

“Egyelőre nem tudom, mi lesz a következő időszakban. Elvben Rómában fogok legközelebb játszani, ahol brutálisan erős mezőny jöhet össze. Ahogy az előbb is említettem, nem tudom, hogy egyesben a selejtezőre odaférek-e, és azt sem, hogy párosban Kikivel rajthoz tudunk-e állni. Egyelőre úgy néz ki, a Roland Garros lesz az idei év utolsó versenye számunkra, de jelen pillanatban teljesen felesleges a jövőről beszélgetni, mert egyik pillanatról a másikra változnak a dolgok.”

MOL Sportágak
MOL Csapat