Babos Timi jó kezdés után kiesett Indian Wellsben

2018. március 08. csütörtök 10:18

A remek kezdés után nagy fordulat jött, a döntő szettben pedig talán egy kis szerencse is hiányzott. Semmi baj, párosban lehet javítani.

BNP Paribas Open, egyes, első forduló:
Belinda Bencic (svájci)-Babos Tímea 1:6, 6:1, 7:6 (7-4)

A 30 perces első játszmában Timi 1:1 után két bréklabdát hárított, ettől pedig lendületbe jött. A magyar játékos 0-ra nyerte el a korábbi top10-es Bencic adogatását, majd 4:1 után 40-re brékelt. A következő gémben pedig Timi egy labdamenetet veszített, és így könnyedén húzta be az első játszmát. Sajnos a 35 perces második felvonás nagy fordulatot hozott - olvasható Babos Timi honlapján.

Bencic úgy húzott el 4:0-ra, hogy adogatóként egy labdamenetet veszített, fogadóként pedig öt brékesélyből kettős kihasznált. Timi ekkkor elnyerte svájci ellenfele adogatását, de utána újra elveszítette a sajátját. Pedig két labdája is volt a 4:2-höz. Ezután Bencic 30-ra nyerte a szerváját.

Meccslabdája is volt Timinek

A döntő szett elején Timi 2:1 után 40-15-re is vezetett adogatóként, de egyik eséllyel sem élt. Ezután Bencic brékelt 30-ra, de előnyét azonnal el is veszítette. Timi a hetedik játékban összesen öt bréklabdát hárított, majd 5:4-nél meccslabdához jutott. Sajnos Bencic megmentette az adogatójátékát, majd hamarosan jött a tie-break.

A rövidítésben a svájci játékos volt a pontosabb. Bencic három fogadóponttal elhúzott 4-1-re, de ellenfele feljött 4-3-ra. Sajnos Timi elveszítette ezután mindkét adogatását, majd 6-4 után ellenfele kihasználta második mérkőzéslabdáját.

A magyar játékos a csütörtöki játéknapon párosban szerepel Kristina Mladenovic oldalán. Az Australian Open-győztes kettős ellenfele Nagyiija Kicsenok és Anastasia Rodionova lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat