Babos Timi Kikinek is tartozott az AO főtáblájával

2021. január 14. csütörtök 13:52

A MOL Csapat klasszisa keményen megdolgozott érte, hogy egyesben is ott lehessen az Australian Open főtábláján. A régi-új edzővel jól megy a munka, Timi pozitív a februári torna előtt.

Nagyszerű formában kezdte 2021-et Babos Timi, a MOL Csapat klasszisa három győzelmet aratva felverekedte magát az Australian Open főtáblájára egyéniben is. Párosban természetesen nincs ilyen gondja a címvédőnek, bár a hírek szerint Timi és Kiki Mladenovic a második kiemeltek lesznek a versenyen.

Nagyon örülök, hogy immáron kilencedik éve elmondhatom, hogy főtáblás vagyok az Australian Openen, erre nagyon büszke vagyok. "Úgy mentem el Dubajba a selejtezőre, hogy fel fogok jutni, bíztam az elvégzett kemény munkában és fejben is úgy éreztem, hogy összekaptam magam. Voltak nehéz meccseim, necces helyzetekkel, de összességében úgy gondolom, hogy jól teljesítettem, ami mindenképpen pozitív visszajelzés" - mondta a MOL Csapatnak Timi.

A jó taktika és a feljavult szerva az ok

Timi elmondta, nagyon sok munkája van abban, hogy ilyen jól sikerült a szezon kezdete. "Rengeteget dolgoztam az elmúlt hónapokban, de ez megszokott tőlem. Én a kemény munkában hiszek, viszont van, hogy nagyon akarok, görcsös leszek, ami gátol a jó teljesítményben. Sok edzőmeccset játszottam az elmúlt hetekben, ahol megpróbáltuk a meccshelyzeteket szimulálni, de persze egy tétmeccs azért mindig más."

"Schmiedlova ellen nagyon kellett, hogy a szervám feljavuljon, ugyanis az első két körben döcögött kicsit, de szerencsére nem volt gond. Jó taktikával, fegyelmezetten és végülis két és fél szettet jót játszva sikerült egy jó játékost megvernem" - mondta Timi a 6:2, 6:7 (5-7), 6:2 arányban megnyert utolsó selejtezőjéről.

Így viszont, hogy mindkét szeren ott lesz, felmerül a kérdés, hogy a furcsa terhelés adó 2020-as év után hogy fogja bírni az egyénivel együtt a kettős terhelést. Timi ugyanakkor nem aggódik. "A kettős terhelés nem probléma, hiszen évek óta hozzászoktam. Természetesen nagyon szerettem volna egyéniben is ott lenni Melbourne-ben, hiszen a két hét karantént valószínűleg nagyon nehezen viseltem volna csak a párosra várva."

"Ráadásul Kiki a megjelölt edzőpartnerem az első hétre, így "tartoztam" neki is azzal, hogy feljutok. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy feljutottam" - mondta vidáman Timi.

Minden oké a régi-új edzővel

A Roland Garroson derült ki, hogy Timi munkájának szakmai irányítását James Joyce-tól a MOL Csapat klasszisának korábbi edzője, Thomas Drouet veszi át. A soproni játékos már a váltás után úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy biztos benne, a korábban elkövetett hibákból tanulva nem lesz gond a közös munka. És igaza is lett.

"Sokat tanultunk a múltból és próbálunk még többet beszélni, egymásnak visszajelzéseket adni. Azt nem mondom, hogy mindig minden happy és teljes az összhang, hiszen vannak köztünk apró súrlódások, de igyekszünk ezt megbeszélni és nem magunkban hordozni."

Thomas jó edző, ezt soha nem tagadtam, de van, hogy egy kapcsolat elfárad. Az újrakezdés előtt elemeztünk, beszélgettünk és minden nap alkalmazkodunk, persze az észszerűség keretein belül. "A cél közös, hiszünk egymásban, motiváltak vagyunk. A pályán végzett munkában nem hiszem, hogy sok változás lenne észrevehető, de a kommunikációban mindenképp. Itt szeretném megemlíteni, hogy Nagy Péter személyében egy szuper, elhivatott, alázatos és vérprofi személlyel bővült a stábom és neki is nagy szerepe van abban, hogy sikerült a kvalis meccseket abszolválni" - zárta a gondolatait Timi.

MOL Sportágak
MOL Csapat