Babos Timi már az elején érezte, hogy valami nem klappol

2019. január 26. szombat 09:55

Babos Timi sportszerűen elismerte, hogy jobb volt az ellenfél az AusOpen döntőjében, és elnézést kért párjától, amiért nem ment neki a játék. Bravó, Timi!

Nem sikerült megvédenie Australian Open-bajnoki címét a Babos Timi - Kiki Mladenovic kettősnek, a magyar-francia páros a döntőben alul maradt a Stosur-Zhang párossal szemben. Timinek sem volt igazán jó napja, a MOL-csapat klasszisa is önkritikusan nyilatkozott a finálé után, viszont az ellenfél, különösen a kínai játékos óriási napot fogott ki.

Nem sikerült a címvédés Babos Timiéknek Melbourne-ben

Australian Open, női páros döntő: Stosur, Zhang Shuai (ausztrál, kínai)- Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4 Remekül indult a meccs, Timiék már az első fogadójátékban alaposan megszorongatták ellenfelüket, végül 12 perc alatt tudták hozni a gémet Stosurék. A magyar-francia páros a harmadik gémben már nem kegyelmezett, és mivel kiválóan adogatott, 3-1-es előnyre tett szert.

“Ilyenkor nem marad más, mint kezet nyújtani az ellenfélnek, és kimondani: ma ők voltak a jobbak. Nagyon jól játszottak, koncentráltak voltak, én pedig nem éreztem a játékot. Bocsánatot is kértem Kikitől a meccs után” - mondta szomorúan Timi, aki szerint a döntő pillanatokból mindig az ellenfél jött ki jobban.

“Volt, hogy szerencséjük volt, máskor a sólyomszem bírált felül egy ítéletet kulcspillanatban, de úgy gondolom, a vereségben ennél nagyobb szerepe van a bréklabdák kihasználásának. Ők tökéletesen oldották meg ezeket a helyzeteket, háromból három bréklabdát kihasznájltak, mi pedig tizenegyből csak egyet” - magyarázta Timi.

Pedig kiválóan kezdődött

A címvédő páros kiválóan kezdte a meccset, Timiék egyből az első gémben 14 percig nyüstölték az adogató ellenfelet, aztán 3-1-re is vezettek, de itt megtorpantak, és többé már nem is lett meg a fonal.

 
“Kiki az elején nagyon jól játszott, de én már akkor éreztem, hogy valami nem klappol. Nem éreztem a játékot, és valahogy nem is tudtam elkapni a fonalat. Eközben az ellenfél nagyon jól játszott, és valószínűleg meg is érezték, hogy távol vagyunk a legjobbunktól.”

“Tavaly is fontos meccset játszottunk velük, a US Open elődöntőjében jól játszottunk, és le is győztük őket. De egy ausztrál teniszikon ellen Melbourne-ben azért egészen más érzés játszani, mint semleges pályán. "De nem kifogást keresek, még egyszer mondom, megérdemelték a bajnoki címet” - tette hozzá Timi.

Nem volt az könnyű

Úgy tűnt, Timéknek szépen kiürült az útjuk a döntőig, hiszen a 9. és a 13. kiemelttel találkoztak a tornán, a legjobb négy között pedig ők voltak az egyetlen kiemelt páros, de a MOL-csapat klasszisa szerint egyáltalán nem volt könnyű útjuk a döntőig.

“Kiváló párosokkal találkoztunk, én inkább úgy érzem, nagyszerű eredmény volt tőlünk, hogy a fináléig csak egy szettet veszítettünk el. Először is azt gondolom, azt kell megverni, aki a háló másik oldalán áll, másrészt pedig azokat az ellenfeleinket, akiket a közvélemény “nehéznek” tart, valaki kiejtette a tornán, tehát azon a napon, amikor játszottak, jobb volt nála."

 
A rosszakarók persze soha nem elégedett, ha Timiék nyertek volna, akkor meg az lett volna a baj, hogy nem a Krejcikova-Siniakova kettőssel játszották a döntőt. Timi erre a felvetésre csak mosolygott egyet, hiszen párjával a legutóbbi két mérkőzésen legyőzte a világelső cseh párost.  

Címvédés 2.0

Nincs megállás, nincs idő búslakodni az elveszített döntő után, hiszen néhány nappal később Timinek egyéniben kell sok pontot megvédenie: a tavaly még Tajpejben rendezett, idén Thaiföldre költöző tornán egyéni címvédőként áll rajthoz a MOL-csapat játékosa.

 
“Feszített a menetrend, és egy számomra nagyon fontos verseny következik. Aztán jöhet majd Dubaj és Doha, aztán az amerikai keménypályás szezon tornái. Bízom benne, hogy egyéniben és párosban is sikeres tudok lenni, mert az Australian Open is azt mutatta, hogy lehet ez egy nagyszerű év” - tette hozzá vidáman Timi.
MOL Sportágak
MOL Csapat