Babos Timi még sokáig fogja maga előtt látni a meccslabdákat

2018. szeptember 12. szerda 13:04

Babos Timi még nem tud felhőtlenül örülni a US Open-döntőnek, inkább az elszalasztott lehetőség fájdalmát érzi, de biztos benne, hogy fog még Kikivel GS-döntőt játszani.

Természetesen azzal kezdtük, hogy szeretettel gratuláltunk Timinek a US Open döntőjéhez, de a páros világranglista vezetője közvetlenül a verseny után még nem tudott felhőtlenül örülni a döntőnek, inkább az elszalasztott lehetőség miatt volt bosszús.

Köszönöm szépen, de egyelőre nehéz a gratulációt mosolyogva fogadni. A US Openen való döntőbe jutás természetesen nagyon szép eredmény és azt hiszem, hogy pár nap/hét múlva tudok majd büszkén gondolni rá, de egyelőre nagyon fáj a vereség. "Kikivel szinte az egész versenyen jól játszottunk, sokat gyakoroltunk együtt, jó volt az összhang köztünk, így újra meg tudtuk mutatni, hogy velünk mindig számolni kell" - mondta Timi a MOL-csapatnak.

Timiék magabiztosan meneteltek a fináléig, pedig a US Opent megelőző hetekben voltak gondjai a magyar-francia párosnak, és ahogy a magyar klasszis korábban jelezte, a salakos és a füves szezon sem úgy sikerült, ahogy elvárták maguktól. Ennek ellenére a US Openen alaposan kijött a lépés, és ez az egyénire is igaz, még ha vereség is lett az első forduló eredménye.

"Nem gondolnám, hogy látványosan javult a játékom, habár örültem volna, ha tényleg így lenne. Az egyéni nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, hiába voltak remek esélyeim Kaszatkina ellen. Szingliben egy nyerhető meccset buktam el, de az biztató volt, hogy jól játszottam és a világ 11. játékosa végig a penge élén táncolt. Sajnos azonban nem sikerült befejezni a meccset, ahogy a párost sem a legvégén, ami visszatérő probléma, de dolgozom a megoldáson" - fogadkozott Timi.

Hát ez valami óriási meccs volt

A US Open női páros döntője egészen elképesztő összecsapást hozott, a végig kiélezett, óriási csatát hozó fináléban tényleg csak nüanszok döntöttek, hiszen mindkét félnek voltak meccslabdái, és egyes periódusokban mindkét páros dominálni tudta a magas színvonalú mérkőzést. Végül azonban sajnos Bartyék bizonyultak jobbnak.

Három meccslabda is kevés volt Babos Timiéknek a US Open döntőjében

US Open, női páros, döntő: Barty, Vandeweghe (ausztrál, amerikai, 13.)- Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 3:6, 7:6 (7-2), 7:6 (8-6) Babos Timiék remekül kezdték a döntőt, és tulajdonképpen váratlanul simán húzták be az első játszmát. Ekkor Timi is nagyon jól játszott, sorra jöttek tőle a nyerő ütések, és Mladenovic is hozzátette a magáét.

"Nagyon nagy meccset játszottunk, kár, hogy a végén nem mi jöttünk ki jól belőle. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy nyerhető meccs volt és nagyon sajnálom, hogy pont meccslabdánál remegett meg a kezem kicsit, holott addig nagyon jól játszottam" - mondta önkritikusan Timi.

"Életem egyik legizgalmasabb és legfontosabb meccse volt, ahol nagyon sokáig tudtam magas színvonalon játszani, remélem, még sok ilyen esélyem lesz (és nyerni is fogok). Játszottam már pár nagy meccset, valahogy a US Open vonzza őket. Ilyen volt a Halep elleni 2016-ban, a Sarapova elleni 2017-ben, és persze a páros döntő 2018-ban" - sorolta Timi.

 
A fináléban Timi játéka is hullámzott egy kicsit. Voltak nagyon erős periódusai, de aztán voltak hibái is, többek között meccslabdánál is. Vajon elfáradt a hosszú torna során? Sajnos a fáradtsághoz ennek semmi köze nem volt, egyszerűen a téttől kicsit megremegett a kezem és az ellenfél is elkezdett egyre jobban játszani" - vallotta be Timi. "Arra büszke vagyok, hogy döntő szett 03-ról sikerült visszajönnünk és majdnem megint megnyertük…"
 
 
"Biztos vagyok benne, hogy a meccslabdákat még nagyon sokáig fogom magam előtt látni, de hiszem (Kikivel együtt), hogy fogunk mi még Slam döntőt játszani, remélem, nem is nagyon sokára."

Hova vezet még út felfelé?

Az elmúlt egy év elképesztő sikerek hozott Timinek, világbajnok és Grand Slam-győztes lett, majd átvette a vezetést a páros világranglistán, ahol a US Openen bemutatott remeklésének köszönhetően növelte is az előnyét. Mivel a tavaly megfogalmazott terveit mind teljesítette, felmerülhet a kérdés, hogy hova lehet még tovább előre lépni?

Három Grand Slam döntőt játszottam idén és mindháromban meccslabdám volt [Australian Open páros, vegyes páros, US Open páros], szóval, ha jövőre is 3 Slamen játszhatok az utolsó napon és kettőt nyernék, megelégednék vele - mondta vidáman Timi.

 
"Az évnek még messze nincs vége, pár nap múlva kezdődik az ázsiai turné, majd a szingapúri VB előtt még legalább két európai versenyen veszek részt, úgyhogy pihenésről egyelőre szó sincs. Rengeteg feladatom van még, párosban elértem a világelsőséget, de azt meg is szeretném tartani, illetve az egyénimen is jó lenne csiszolni és szép győzelmekkel befejezni az évet.
MOL Sportágak
MOL Csapat