Babos Timi nagyon élvezi a közös munkát Michael Joyce-szal

2019. június 24. hétfő 15:07

Az ilkley-i döntő után értük utol Babos Timit, akit a második füves versenyén elért döntőről, Wimbledonról és az új (egyelőre átmeneti) edzőjéről is kérdeztünk.

Babos Tímeát nem viselte meg, hogy átköltözött a női teniszmezőny fűre, miután utolsó salakos versenyén párosban begyűjtötte második felnőtt Grand Slam-győzelmét Párizsban, egészen a döntői menetelt az Ilkley-ben rendezett ITF-tornán. Megkerestük Timit, hogy gratuláljunk neki, és megkértük, meséljen egy kicsit a versenyről.

A döntőig tartott Babos Timi menetelése Ilkley-ben

A világranglista 139. helyén álló magyar játékos a vasárnapi fináléban a román Monica Niculescuval (142.) csapott össze, aki ellen 2/3-as volt a győzelmi mérlege, de legutóbbi két meccsüket Babos nyerte. A fordulatos vasárnapi találkozó 2 óra 8 percig tartott. Babos korábban, 2009 és 2014 között 19 alkalommal játszott finálét ITF-tornán, mérlegét most 12 győzelemre és nyolc vereségre rontotta.

"Köszönöm szépen a gratulációt" - kezdte a MOL Csapat páros világbajnoka. "Igaz, hogy nem nyertem sajnos, de nagyon rég volt, hogy ennyi meccset nyertem, ráadásul jó játékosokat vertem meg. A mezőny erős volt, a 2017es wimbledoni elődöntős Rybarikova volt az első kiemelt. Ez nyilván várható egy szabadkártyát adó versenytől, így különösen feldobott vagyok, hogy a döntőig jutottam.

"Az első körökben nagyon jól ment a szerva, aminek örülök, hiszen füvön nagyon fontos az első ütés. Természetesen van még min csiszolni; sok időm azonban nincsen, hiszen kedden már kezdődik a wimbledoni kvali. A második körös meccsem, illetve a Haddad Maia elleni meccsem más-más okból volt biztató; Zhu ellen szinte tökéletesen játszottam, Haddad ellen viszont nagyon megküzdöttem a győzelemért" - idézte fel a verseny kulcsmeccseit Timi.

 
A soproni játékos gyorsan ráérzett a gyepre, már az első versenyén is jól ment a játék, de a sorozatos győzelmekre Ilkley-ig kellett várni.

"Ez már a második versenyem volt füvön, múlt héten Manchesterben kezdtem."Ott már éreztem, hogy tetszik a fű és meccsről meccsre jobban játszottam.""Niculescu nem gyenge játékos, nagyon jó kezű, okos, kellemetlen ellenfél. Sajnálom, hogy nem lett meg a bajnoki cím, de a kvali kezdete előtt biztató, hogy egyre inkább összeáll a játékom.

Új edző a láthatáron

Amikor egy külföldi szaklap kiszúrta, hogy Timi a neves amerikai edzővel, Michael Joyce-szal edz együtt, mi is megkerestük a MOL Csapat klasszisát, aki csak szűkszavúan kommentálta az értesülést. Sok újdonságot most sem akart még hozzátenni, annyit azonban elárult, hogy Wimbledont még együtt csinálják végig Marija Sarapova egykori edzőjével.

Michael remek edző, az eltelt napokban máris voltak olyan meglátásai, amik számomra újak voltak. Ezek főleg apró taktikai elemek, de a meccsen a különbséget jelenthetik. Tetszik a hozzállása, a személyisége, tiszteletet parancsoló ember, aki ráadásul fenomenálisan játszik is. "Egyelőre nagy változásról nem lehet beszélni, verseny közben vagyunk, Wimbledon után meglátjuk, mi lesz, de remélem, hosszú távon együtt leszünk sikeresek."

 
Hamarosan kezdődik a füvespályás szezon csúcseseménye, és Timinek nagy céljai vannak Wimbledonban. A három számban, amiben rajthoz áll, eltérőek a célkitűzések, egyesben szerényebbek a célok, párosban viszont nem is lehet más, mint a győzelem, hiszen az idei két Grand Slamen egyaránt döntőbe jutottak Kiki Mladenoviccsal.

Természetesen szeretnék táblára jutni egyéniben, jó játékkal, párosban pedig a cél egyértelmű, de ezzel még sok nagyon jó páros van így."Kikivel hűek maradunk önmagunkhoz és mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében" - tette hozzá Timi.

MOL Sportágak
MOL Csapat