Babos Timi úgy érzi, az új edzővel minden a helyére került

2019. szeptember 26. csütörtök 10:51

Michael Joyce edző érkezésével minden megváltozott Babos Timi körül, aki egyesben visszaverekedte magát a top100-ba, és önbizalomtól duzzadva várja a világbajnokságot.

"Több faktor játszik szerepet abban, hogy elkezdtem felfelé menni" - mondta a MOL Csapatnak Babos Timi, amikor megtaláltuk azzal a kérdéssel, hogy minek köszönhető a merek formajavulása. Az év elején nem igazán akartak összejönni a dolgok egyesben, a soproni klasszis sokszor görcsösnek, idegesnek tűnt, de a nyáron érkezett Michael Joyce, és az edző irányítása alatt mintha minden a helyére került volna Timinél.

A nem túl sikeres év eleji széria nyilván nagyon megviselt lelkileg, belefásultam talán az egészbe, kellett egy új hang, egy új szem, akiben megbízom. Úgy érzem, hogy Michaelben ezt megtaláltam. "Nagyon nehéz egy jó csapatot építeni, de Mike és Macek (a lengyel fizióm) személyében, úgy gondolom, hogy megtaláltam a nekem most pont tökéletes utazó stábot, az itthoni háttérstábomra pedig továbbra is számíthatok, így végre összeállt egy nagyon jó csapat körülöttem."

"Továbbra is azt mondom, hogy nem a teniszemmel volt a baj, hanem a döntő pontoknál a hozzáállásommal (túlkomplikáltam, elidegeskedtem), ami talán most változott pozitív irányba. Mióta megkezdtem a munkát Michaellal, sokkal vidámabb, bizakodóbb vagyok, nem spilázom túl a dolgokat, élvezem az edzéseket, örülök minden meccsnek és ez nálam kulcs" - vallotta meg Timi.

Mit hozott magával Michael Joyce?

Nagyon kíváncsiak voltunk, miben érhető tetten a Joyce-hatás Timi játékában, mert az látszik, hogy mintha egy másik teniszező lenne, mióta a sztáredzővel dolgozik együtt. "Egy jó edző nem feltétlenül azért jó, mert új gyakorlatokat tud mutatni, hanem mert motivál és kihozza a játékosból azt, hogy a játék minden területén egy icipicit javuljon. Michael a kapcsolatunk legelején megmondta, hogy ha csak 1-2 %-ot tud hozzátenni a játékom különböző elemeihez, akkor is nagy ugrást fogok látni a teljesítményemben."

 
A soproni klasszis elmondta, Joyce keményen hajtja az edzéseken, de nem bánja, mert ő is a kemény munka híve. De talán még fontosabb, hogy magánemberként is jól megérti magát az edzővel, hiszen Timi soha nem tagadta, hogy azokkal tud igazán jól dolgozni, akiket őszintén kedvel.

"Élvezem az edzéseket, amik néha brutálisak, de bírom a munkát és szerencsére ő is a jól elvégzett munka híve. Tisztelem a munkabírását, azt, hogy járja velem a világot (pedig neki aztán tényleg nem kellene) és hogy minden edzésre, mint új kihívásra tekint."A pályán kívül is jókat tudunk beszélgetni, ami nekem szintén nagyon fontos, hiszen a tenisz egy rém magányos sportág...

"Osztjuk a kávl iránti szeretetünket és végre helyi, autentikus éttermekbe is elmegyünk az edzőmmel, mint például Koreában múlt héten:) Én szívesen kipróbálok új dolgokat, megnézek új helyeket, szívesen ismerkedem meg a helyi kultúrával, amire korábban sajnos nem igazán adódott lehetőség, de Szöulban például Mike megígérte, hogy ha megverem Ostapenkót, elvisz a kedvenc koreai BBQ éttermébe. A koreai BBQ világhírű, én is nagyon szeretem és tényeg brutál finomakat ettünk."

"Wimbledonban is elvitt a kedvenc kávézójába, még életemben nem hallottam róla, de olyan szuper kis bioreggelit ettünk, hogy utána több napig csakis oda jártam. A kislánya és a felesége is nagyon cukik, velük is gyakran beszélek Viberen, tényleg fantasztikus család az övék! Külsőleg Mike elég ijesztő, de egy nagyon jófej pasas."

Közeledik a világbajnokság

Timi nem titkolta, az idei évben már csak egy igazán fontos verseny lesz: a WTA világbajnokság, ahol Timi párosban címvédőként áll rajthoz, sőt, zsinórban harmadszor szerezhet páros világbajnoki címet, hiszen Kiki Mladenovic előtt Andrea Hlavackovával győzött. 

 
"A héten Taskentben versenyzem, aztán irány Peking, ahol valószínűleg csak párosban állok rajthoz Kikivel (de lehet, hogy egyénizem is, majd kiderül). Peking után egy hét itthon, szeretnék megismerkedni az újszülött unokaöcsémmel, aztén teljes erőmmel a shenzeni vébére koncentrálok. Előtte még elképzelhető, hogy játszom egy egyéni versenyt, de az év végi legfontosabb hét természetesen a világbajnokság hete lesz, ahova már hivatalosan is bekerültünk."

MOL Sportágak
MOL Csapat