Babos Timi újra tenisztörténelmet írva Grand Slam-győztes

2019. június 09. vasárnap 13:19

Babos Timi és Kiki Mladenovic megnyerték a Roland Garrost, ezzel Timi az első olyan magyar teniszező lett, aki két Grand Slamen is győzni tudott.

Roland Garros, női páros, döntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cseng Szaj-szaj, Tuan Jing-jing (kínai) 6:2, 6:3

Timi ismét magyar tenisztörténelmet írt! A juniorok között 2010-ben elért három diadal után immár a profik között is kétszeres Grand Slam-bajnok, ezzel hazája első olyan női játékosa lett, aki duplázott ezen a szinten! Körmöczy Zsuzsa 1958-ban egyesben, míg Temesvári Andrea 1986-ban párosban (Martina Navratilova oldalán) maradt veretlen a Roland Garroson. Timi tavaly Kikivel nyert az Australian Openen - olvasható Timi honlapján.

Végig Timiék uralták a döntőt

A magyar-francia kettős nagy csatában „élte túl” a 34 perces első játszma első részének kritikus pillanatait. Kiki Mladenovic 1:1 után három bréklabdáról mentette meg adogatását, majd hamarosan jött a remélt és várt szakasz. Timi és társa egyre biztosabban adogatott és fogadott, a hatodik gémben pedig 40-re elnyerte ellenfele adogatását. Kiki remek szervagémmel erősítette meg a brékelőnyt, aztán Cseng adogatott a szettben maradásért. De ekkor már Timi és Kiki uralta a döntőt, szenzációs megoldásokkal zárta le a nyitó felvonást.

 
A második játszma elején gyorsan brékelőnybe került a magyar-francia kettős, de Mladenovic 2:0 után nem nyert labdamenetet saját gémjében. Szerencsére azonnal jött a válasz, egy újabb remek brékkel. Majd Timi 0-30-ról nyerte adogatását. Hamarosan, 5:2-nél már a trófeáért fogadott a 2. helyen kiemelt kettős. Cseng és Tuan nyerte szerváját, majd Timi adogatott a bajnoki címért. Az ellenfél hárította az első meccslabdát, de a második után már ünnepelhetett a magyar-francia páros.

Gratulálok az ellenfélnek, Kikinek pedig köszönöm, hogy a partnere és a barátnője lehetek. Minden együtt töltött nap olyan, mintha döntőt játszanánk" - jelentette ki meghatottan, majd magyarul is köszönetet mondott családjának és a kilátogató magyar szurkolóknak. "Jövőre találkozunk!" - tette hozzá.

Ezzel Babos Timi az első magyar női játékos, aki a profik között két Grand Slam-címet nyert.

MOL Sportágak
MOL Csapat