Babos Timi: Zsinórban a 4. vébé, de az első címvédőként

2018. október 25. csütörtök 16:10

Egymás után negyedszer kvalifikálta magát a WTA Finalsra Babos Timi, aki a brutálisan erős és kiegyenlített páros mezőnyben fut neki a címvédés igen nehéz feladatának.

Babos Timi újra itt van: a bajnoknő idén is kvalifikálta magát a páros világbajnokságra, és azzal az egyedülálló eredménnyel büszkélkedhet, hogy négy vb-szereplését összesen három párral abszolválta. A szingapúri versenynek ugyan címvédője a magyar klasszis, de a mezőny annyira kiegyenlítette, hogy nehéz lenne bárkit is egyértelmű esélyesnek nevezni. 

Babos: Kicsit megtorpantunk, új impulzusokra van szükségünk

Meglepő, az együtt elért sikereket nézve egyenesen megdöbbentő döntést hozott Babos Timi Thomas Drouet edzővel kapcsolatban. A magyar teniszklasszis Facebookra kitett posztjában hozta nyilvánosságra, hogy elválnak az útjaik a monacói edzővel. "Bizony, sokan meglepődtek a döntésünkön" - mondta a MOL-csapatnak Timi, akit telefonon értünk utol.

Annál is inkább, mert az elképesztően induló 2018-as év második fele már döcögősebbre sikerült, és Timi edzőt is váltott menet közben: Thomas Drouet helyét Nick Horvat vette át a Timi Teamben. "Korábban is említettem, hogy a kapcsolatunk Thomassal sajnos kimerült, már nem tudtunk egymásnak újat mondani, mutatni. Bízom abban, hogy Nickkel új impulzusokat kapok, egy új szem talán többet lát."

A nagy dolgok majd az off seasonben jönnek

"Nick más habitusú ember, mint Thomas, természetesen ezt is meg kell szoknia mindkettőnknek. Egyelőre 2 hetet tudtunk együtt edzeni, hatalmas változást még nem várok, a technikai dolgok novemberben, az off season idején kerülnek terítékre" - mondta Timi a MOL-csapatnak, amikor arról érdeklődtünk, mennyit változott a felkészülése az új edzővel. 

"Mivel még nagyon a munkakapcsolat elején járunk, ráadásul még a szezonnak sincs vége, nagy változásokat nem tudtunk beépíteni a játékomba."Rengeteget beszélgettünk Nick-kel, van tervünk a játékom javítására, csiszolására, de ez csak Szingapúr után valósítható meg. Szeretnék több játékelemben javulni, szerva, röpte, agresszivitás és összpontosítás, csak hogy néhányat említsek" - sorolta a magyar éljátékos.

"Nick nagyon szimpatikus ember, remélem, pozitív hatással lesz a pályafutásomra. Én mindenesetre nyitott vagyok, szeretnék még jobb lenni és bízom benne, hogy a már meglévő stabil háttér Nick-kel csak még erősebb lesz" - tette hozzá Timi.

Bármi megtörténhet Szingapúrban

Timi Andrea Hlavackova oldalán tavaly úgy nyerte meg a páros világbajnokságot, hogy az őszi teljesítményük alapján ez a legkevésbé sem volt meglepő. 2017-ben az év eleje nem sikerült jól, őszre viszont óriási formába lendült a magyar-cseh páros, és sorra nyerték a versenyeket. Idén fordított a meneten Timi: a káprázatos évkezdet után az utóbbi időben kicsit döcögősebb a játék, ezért is voltunk kíváncsiak, mit vár magától a WTA Finalson. 

 
"Az idei párosmezőny nagyon kiegyenlített, a formátum nem feltétlenül nekünk kedvez, de Kikivel harmonikus a kapcsolatunk, nagyon jól megértjük egymást és becsületesen felkészültünk az év utolsó versenyére. Mivel itt már csak a 8 legjobb csapat versenyezhet (és a Vesnina-Makarova páros nincs itt), azt hiszem; bármi megtörténhet.

"Az az igazság, hogy hülyén hangzik, de ide eljutni is megtiszteltetés és dicsőség, nem véletlenül hívják a versenyt a WTA koronaékszerének. Címvédőként fantasztikus fogadtatásban volt részem, felemelő érzés, hogy a versenyt Wozniacki és a mi fotóinkkal is népszerűsítik."

"Természetesen igyekszünk minél jobban szerepelni, nekem ez már zsinórban a 4. VB-m,ezért talán tudom; mit várhatok, mégpedig azt, hogy ez a verseny a legkiszámíthatatlanabb... Tavaly a Hingis-Chan páros toronymagas esélyese volt a tornának, mégis elkaptuk őket, idén viszont nem hiszem, hogy lenne egy kiemelkedő pár, a négy Grand Slam-versenyt három különböző pár nyerte.

Sajnálom, hogy nekünk nem kettő lett a vége, pedig előttünk volt az esély - tette hozzá Timi.

Négy év után újra Kikivel 

A magyar klasszis a világbajnoki cím után tavaly azt mondta, szeretne egy Grand Slamet nyerni, és odaérni a páros világranglista első helyére. Nos, hónapok sem teltek bele, máris mindkét célját megvalósította, és bár most éppen csak a harmadik helyen áll (páros társával, Kristina Mladenoviccsal holtversenyben), az esélyekről nem ez dönt. 

A párosmezőny kiegyenlítettségét jelzi, hogy az elmúlt tíz évben csak két játékos tudott címet védeni, de más-más párral. Nincs igazán kiemelkedő páros a mezőnyben - mondta Timi, aki pénteken, magyar idő szerint reggel 7:30-kor Dabrowski-Xu páros ellen kezdi meg a szereplését a világbajnokságon. 

 
"A tavalyi VB-cím pályafutásom egyik csúcsa, de szeretném,ha nem az utolsó sikerem lenne. Örülök; hogy idén újra Kikivel játszom (négy éve is vele kvalifikáltam magam) és remélem, hogy jövőre is hasonlóan sikeresek leszünk, mint idén" - tette hozzá Timi. 
MOL Sportágak
MOL Csapat