Babos Timiék még nem tudják, Grand Slam marad-e a US Open

2020. augusztus 28. péntek 10:16

Már New Yorkban van Babos Timi, aki fél év után először játszik éles meccset. A US Open idei státusza még kérdéses, annyi azonban biztos, hogy Timi egyesben, és Kiki Mladenovic oldalán is rajthoz áll.

Babos Timi örül is, meg nem is. Először is március óta először komoly tétmeccsen foghat ütőt, ami nagyon jó, másodszor azonban a MOL Csapat klasszisa - ahogy azt korábban is többször jelezte - nem ért egyet azzal, hogy versenyeket rendezzenek, még ha szigorú járványügyi intézkedések mellett tartják is őket. A US Opennek azonban nem tudott ellenállni, holott előfordulhat, hogy párosban nem is számít Grand Slamnek a verseny.

"New Yorkban a szigorú intézkedések és a sok lemondás ellenére is meghagyták a verseny Grand Slam-titulusát, így szakmailag és anyagilag is jó lehetőséget jelenthet a US Open. Természetesen egyeztettem az edzőmmel és a családommal, szóval hosszas dilemma előzte meg a döntést, de hiányzik már a versenyzés, a kihívás" - mondta a MOL Csapatnak Timi.

 

A fent említett visszalépések miatt egyelőre nem biztos, hogy milyen státuszú verseny lesz a US Open, de Timi bízik benne, hogy megmarad Grand Slamnek. Természetesen nemcsak emiatt utazik el a versenyre, hanem azért is, mert nagyon hiányzott már neki párostársa, Kiki Mladenovic, akivel lassan fél éve nem is találkozott.

A minősítés egyelőre még lóg a levegőben, az is előfordulhat, hogy ugyan kevesebb ponttal, de GS marad a verseny. "Imádok Kikivel párosozni, így ha már ott vagyunk mindketten, természetesen játszunk" - mondta vidáman Timi.

Előverseny a Roland Garroshoz?

A pandémia miatt sokáig nem lehetett tudni, mi lesz a sorsa a szezonnak, és Timi is úgy volt vele, inkább salakon edzett itthon, hiszen az év hátralevő részének legfontosabb versenye a Roland Garros lesz, ahol Timi (Kikivel) címvédőként sok pontot kell, hogy megvédjen. Aztán amikor kiderült, hogy mégis lesz US Open, a MOL Csapat klasszisa átállt a kemény pályákra.

 

"Furcsa volt salakról keményre átállni, hiszen kemény pályán márciusban játszottam legutóbb, itthon pedig salakon edzettem egészen két héttel ezelőttig. Más a felület, több a gyors mozgás, salakon másfajta kondi kell a hosszabb labdamenetek miatt."Már kipróbáltam a Flushing-i pályákat, idén brutál gyors lett a borítás, először szinte csak kapkodtam a fejem.

Március eleje óta nagyon sok idő telt el, nemcsak Timinél, az egész mezőnynél fontos kérdés, hogy sikerült élesen tartani az ösztönöket, és topon a fizikai formát. "Az első öt hétben nem fogtam ütőt, de a sportolás persze nem maradt ki. Futottam, bicikliztem, jógáztam, bokszoltam, aztán szép lassan elkezdtem játszani is. Először csak heti néhányszor, aztán minden nap, az utóbbi hetekben pedig már napi kétszer."

"Nehéz volt edzeni, hiszen nem igazán tudtam, hogy mire készülök, de amint elkezdtem fontolgatni a US Opent, teljes gázra kapcsoltam. Fizikailag szerintem rendben vagyok, de vissza kell rázódni."Biztos vagyok benne, hogy érdekes eredmények fognak születni, nem tudok egy toronymagas esélyest megnevezni a nőknél. "Serenán óriási lesz a nyomás, ha most nem nyer, legközelebb irtó nehéz dolga lesz. Mindenesetre örülök, hpgy bár nagyon szigorú intézkedések mellett, de versenyezhetek" - tette hozzá Timi.

Időközben elkészült a sorsolás, Timi egyesben a világranglista 13. helyén álló amerikai lánnyal, Madison Keys-szel kezd. A páros főtábláját jövő hét elején sorsolják. Hajrá, Timi!

MOL Sportágak
MOL Csapat