Babos: Tökéletes összhangban, igazi párosként nyertünk

2018. október 28. vasárnap 16:07

"Nagyon akartuk egymásnak ezt a sikert" - mondta a páros vb-címét megvédő magyar klasszis, aki a legjobb barátnője oldalán vehette át a trófeát a névadójától.

Babos Timi elképesztő! A magyar világklasszis, aki zsinórban negyedszer jutott be a "WTA koronaékszerének" is nevezett világbajnokság döntő tornájára, megvédte vb-címét párosban. A MOL-csapat sztárja 2017-ben a cseh Andrea Hlaváckova oldalán nyert, idén pedig barátnője, Kiki Mladenovic párjaként ért fel a csúcsra.

drámai izgalmakat hozó elődöntő után a döntő is szorosan alakult, de a világranglista első két helyét elfoglaló cseh páros sem tudta Timiék útját állni. A Babos-Mladenovic kettős koncentrált, összeszedett tenisszel két szettben legyőzte az első helyen kiemelt párost, és elfoglalta a női szakág páros trónját.

Babos Timi megvédte páros világbajnoki címét!

WTA-finals, páros, döntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia 2.)- Krejcikova, Siniakova (cseh) 6:4, 7:5 Babos Timi újra világbajnok, azaz megvédte címét a WTA Finals női párosversenyében. A győzelem értékét növeli, hogy a világranglistát vezető Krejcikova-Siniakova kettőst győzték le két szoros szettben a szingapúri döntőben.

"Leírhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen sikerrel zártuk az évet és az külön boldogság,hogy a sikert a legjobb barátnőmmel oszthatom meg" - mondta a MOL-csapatnak másfél órával a döntő után a címvédő páros királynő. Őszintén mondhatom,hogy a szívünket, lelkünket a pályán hagytuk, egymásért játszottunk, nagyon akartuk ezt a sikert egymásnak és tökéletes összhangban, igazi párosként nyertünk. Az pedig csak hab a tortán, hogy megvédtem a címem, ami büszkeséggel tölt el - tette hozzá Timi.

A papírformát borítva

Ahogy tavaly, úgy idén sem Babos Timi és aktuális párja számított a verseny favoritjának. Tavaly a Hingis-Csan kettős, idén pedig a világranglistát vezető cseh páros tornyosult előttük akadályként, de Timi és párja fejben is remekül bírták az összecsapásokat.

"Tavaly bombaformában érkeztünk a versenyre Andyvel, mégsem mi voltunk az esélyesek, ugyanis ott volt a legyőzhetetlennek tűnő Hingis-Csan páros, mégis sikerült megvernünk őket, annak ellenére, hogy Andyvel nem mindig volt meg köztünk az összhang.

 
"Idén Kikivel voltunk fent és lent, mégis teljesen egy húron pendültünk egész évben, éppen azért is édes ez a siker, mert egy barátnővel oszthattam meg. Címet védeni nagy cselekedet és nagyon örülök neki, hogy a családom (apukám kivételével, aki otthonról szurkolt) jelenlétében tehettem ezt ebben a fantasztikus városban. A Martina Navratilova-trófeát Martina Navratilovától átvenni két egymást követő évben hihetetlen, még most sem hiszem el, hogy sikerült nyernünk.

Mi volt az idei siker kulcsa?

A finálé színvonalas, kiegyenlített meccset hozott. Kívülről úgy tűnt, az döntött a két páros között, hogy Timiék a döntő pillanatokban jobban koncentráltak (ötből négy bréklabdát kihasználtak, míg ellenfelük négyből csak egyet). És belülről?

 
"A Krejcikova-Siniakova páros nem hiába világelső, fantasztikus játékosok és biztos vagyok benne,hogy még sokszor fogunk egymás ellen mérkőzni komoly címekért."

Szerintem ma nagyon jól játszottunk, a verseny során a legjobban. Jó taktikával, fegyelmezetten és végig koncentráltan tudtunk teniszezni. A szerváink működtek, agresszívak voltunk a hálónál és a ritörnjeim is feljavultak mára. A legfontosabb eleme a sikernek mégis a tökéletes összhang volt.

Miközben Timin végig érezni lehetett, hogy fejben nagyban egyben van a játéka, addig a meccslabdánál kísértett a US Open, ahol a siker kapujában Kiki Mladenovic egy kettős hibát vétett. Ezúttal is így volt a döntő szettben, de most szerencsére végül összejött a győzelem.

"Igen, Kiki utólag bevallotta, hogy meccslabdánál eszébe jutott az elbukott US Open-döntő, és hogy egy kicsit beremegett a keze, de tudtuk, hogy a csehek sem voltak még ilyen helyzetben, és ha agresszívak maradunk (mint például a harmadik meccslabdánál a hálóra futással), akkor hibázni fognak nyomás alatt, és igazunk is lett. A tapasztalat sokat segített, és megbíztunk egymásban, így sikerült a nehézségeken felülkerekedni.

Jöhet egy kis pihenés?

Timi végigteniszezte az évet, jogos a kérdés, hogy lesz-e most egy kis ideje feltölteni az akksit. "Tavaly két órával a döntő után már a reptérre indultam, idén újdonság, hogy a győztesekkel másnap fotósorozatot készít a WTA, ami után nyaralni indulok egy régi álom úti célra" - mondta széles mosollyal Timi.

"Az igazat megvallva rám is fér, hosszú volt a szezon, fizikailag és érzelmileg is kimerültem, jól fog jönni a pár hetes pihenő, hogy újult erővel vághassak neki a 2019-es szezon alapozásának" - mondta a bajnoknő.

MOL Sportágak
MOL Csapat