Babosék bejutottak a döntőbe az Ausztrál Openen!

2018. január 24. szerda 09:39

Babos Tímea és Kristina Mladenovic magabiztosan teniszezve, két szettben nyerte az elődöntőt, és bejutott a pénteki fináléba Melbourne-ben.

Australian Open, női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Hszie Szu-vej, Peng Su-aj (tajvani, kínai) 6:4, 6:2

Babosék nagyszerűen játszottak az elődöntőben, tulajdonképpen néhány megingástól eltekintve végig irányították a mérkőzést, és teljesen megérdemelten jutottak be a torna fináléjába. Babos szerint ennek ellenére nem volt egyszerű dolguk:

"Az eredmény simának tűnik, de egyáltalán nem volt egyszerű az elődöntő. Az első és a második szettben is vezettünk 5:1-re, ez is mutatja, nagyon jól játszottunk, de mindkét játszmában úgy jutottunk el 5:1-ig, hogy nehéz gémek voltak. Ráadásul az első szettben az ellenfél visszajött 5:4-re és volt labdája az 5:5-höz. Összességében szinte minden játék szorosan alakult. Nagyon jól játszottunk, és ami a legfontosabb: folyamatosan javulunk, meccsről-meccsre."

A múlt heti önmaguknak esélye sem lenne

„Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen! A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, nagyon jól ment a játék. Ennek hihetetlenül örülök! Főleg a keddi negyeddöntő után, hiszen nagyon emocionális, nehéz mérkőzés volt.

Nevetve mondtuk: az első körös Önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Kristina sokat javult, ma is nagyon jól játszott! A partnerségünkről pedig annyit: jól érzem Magam a pályán Kristinával, azonosak a céjaink, jól kiegészítjük egymást! Szerintem már korábban is lehetett látni, hogy Kristinával tudok a legjobban játszani és összedolgozni. Boldog vagyok, hogy ez most is így sikerült!

"A Grand Slam-döntő pedig Grand Slam-döntő! Elég sűrű napjaim vannak, második napja már napi két meccsem van. Az viszont biztos, hogy női párosban pénteken lesz a döntő. De örülni lehet, hogy ennyi meccsem van. Az edzőmmel mondtuk is egymásnak, hogy szinte minden pályán játszhatok. Körbejárom az egész létesítményt, ez jó érzés. Hihetetlenül várom a döntőt! Nagy pillanat lesz, hiszen minden meccsen jól játszottunk és fejlődtünk. Remélem, hogy a finálé is jól sikerül, élvezem majd a játékot és ki tudjuk hozni a maximumot!”

Timinek hosszú napjai lesznek Melbourne-ben a következő napokban is, hiszen bár a női páros döntője csak pénteken lesz, a soproni klasszis vegyespárosban is továbbjutott, és már elődöntős az indiai Bopannával. Így holnap sem lesz pihenés, ám ezt talán Timi sem bánja. 

MOL Sportágak
MOL Csapat