Babosék öldöklő csatában jutottak be az AusOpen elődöntőjébe

2018. január 23. kedd 10:41

Babos Tímea és Kristina Mladenovic óriási csatában búcsúztatta az első kiemeltet, és bejutott az Australian Open elődöntőjébe.

Australian Open, női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Csan Latisha, Andrea Sestini Hlaváčková (tajvani, cseh, 1.) 6:4, 0:6, 7:6 (8-6)

A hosszú idő után újra összeálló Babos-Mladenovic páros öldöklő küzdelemben, 2 óra 22 perces mérkőzés után legyőzte az első helyen kiemelt tajvani-cseh kettőst, és bejutott az Australian Open elődöntőjébe.

Az 5. helyen kiemelt páros jól kezdett, remek játékkal be is húzta az első szettet, ám a másodikban nagyon feljött az ellenfél. Óriásit fordult a meccs, CSanéknak minden bejött, Babosék pedig kicsit elveszítették a fonalat, így nulla nyerte a játszmát a Csan-Hlavacková kettős.

A döntő szettben óriási küzdelem zajlott a pályán, oda-vissza brékeltek a felek. Látszott, hogy az utolsó pillanatig kiélezett marad a játszma, és ez így is volt, hiszen a döntő tie breakben is kétszer fordult az állás. Babosék vezettek, ám onnan 4-1-re fordított az első kiemelt. A végletekig kiélezett csatát végül 8-6-ra nyerte a magyar-francia kettős, amely bejutott az Australian open elődöntőjébe.

„Nagyon kemény meccs volt, örülök, hogy győztünk! Rengeteg fordulatot hozott a negyeddöntő, nem volt egyszerű megnyerni. Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem magam, összeszednünk magunkat a rövidítésre és azt sikerült is megnyernünk! Ha részletesebbek akarunk lenni: az első szett tényleg a teniszről szólt. Ide-oda játszottunk, több brékkel. Aztán a második játszma elején sok sanszunk volt, amelyeket nem használtunk ki, és utána felőröltek bennünket.

Aztán a döntő játszma igazi ki-ki szett volt. Először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél egy nagyon jó ritörngémmel. Utána mindenki viszonylag simán hozta a szerváját. A rövidítésben mi vezettünk 1-0- ra, majd onnan lett 1-4, aztán 6-4, 6-6, 8-6. Tényleg nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk az első Australian Open-negyeddöntőmből!” – mondta Babos a honlapján.

Az elődöntőben a Hszie Szu-vej, Peng Suaj páros lesz Babos Timiék ellenfele.

Babos vegyespárosban is győzelemmel kezdett, úgyhogy ahogy írja, hosszú napja lesz holnap is. Bár csak két órát pihenhetett a páros után, az indiai Rohan Bopannával így is simán, 6:4, 6:4-gyel léptek tovább a vegyes párosok negyeddöntőjébe a Vania King, Franko Skugor kettős ellen.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat