Babosék simán jutottak a wimbledoni nyolcaddöntőbe

2018. július 07. szombat 16:11

Babos Timiék nagyon simán, izgalommentes meccsen jutottak a legjobb 16 közé a wimbledoni párosversenyben.

Wimbledon, női páros, 2. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Nagyija Kicsenok, Anastasia Rodionova (ukrán, ausztrál) 6:3, 6:2

„Nagyon örülök a mai győzelemnek, hiszen jól játszottunk egy jó ellenféllel szemben! Egy igazi, jó páros ellen nyertünk két sima szettben. Ez azt mutatja, hogy most jó formában vagyunk, jól teniszeztünk. Magam részéről örülök annak, ahogyan adogattam és ritörnöztem. Persze még mindig lehet jobban játszani, főleg a hálónál. Ettől függetlenül tényleg boldog vagyok! A nehezebb pillanatokban is uraltuk a meccset, gyorsan kijöttünk a rosszabb periódusból. Végül két sima szettben tudtunk simán nyerni. Várom a hétfői mérkőzést!” – nyilatkozta Timi saját honlapjának.

A magyar-francia kettős meggyőző játékkal jutott a legjobb 16 közé a szezon harmadik Grand Slam-versenyén, csak néhány percig tűnt úgy, hogy akár szoros is lehet a mérkőzés. A 33 perces első szettben Timi és Kristina Mladenovic a második gémben még nem tudta kihasználni bréklabdáját, 2:1 után viszont elnyerte az ellenfél szerváját. Az Australian Openen győztes kettős a folytatásban biztosan őrizte előnyét.

A második szett első fele fordulatosan alakult. Timi és Kiki Mladenovic két brékkel (40-re, majd 15-re nyerte el ellenfele szerváját) húzott el 3:0-ra, de Kicsenok és Rodionova feljött 3:2-re. Szerencsére eddig tartott az ukrán-ausztrál páros lendülete.

Az 1. helyen kiemelt kettős ellenfele a legjobb 16 között a 13. helyen kiemelt Kirsten Flipkens és Monica Niculescu lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat