Befér-e a US Open-trófea Babos Timi táskájába?

2018. szeptember 09. vasárnap 13:00

Az első magyar döntős a US Openen talán azt is megtudja ma, befér-e hatalmas táskájába az idei második Grand Slam-trófea. Ma 19h-tól mindenki szurkoljon Timinek!

Timi és Kiki Mladenovic az Arthur Ashe-stadion első meccsét játssza a vasárnapi programban, magyar idő szerint 19 órától. A magyar-francia páros ellenfele a döntőben Ashleigh Barty és CoCo Vandeweghe lesz.

Utóbbival idén többször is találkozott Timi egyesben és párosban is, a találkozók közül az Australian Openen lejátszott egyes meccsük több szempontból is emlékezetesre sikerül. Először is azért, mert Timi kiverte a 10. helyen kiemelt ameriakait, másrészt azért, mert ezt Wandeweghe olyan nehezen viselte, hogy obszcén káromkodása miatt 10 ezer dollárra megbüntették a szervezők.

Belefér-e a trófea Timi táskájába?

A MOL-csapat kérésére Timi tegnap megmutatta nekünk, mi minden van abban a hatalmas táskában, amivel a vállán az öltözőből a pályára sétál. Úgy tűnt, elég kevés hely maradt benne, de nem kérdés, hogy a magyar klasszis örömmel kidobál belőle mindent, hogy hely maradjon benne a US Open-trófeának.

Párosban - nem meglepő módon - Timiék felé billen a mérleg nyelve a Barty-Wandeweghe kettős ellen. Háromszor találkoztak idén az ausztrál-amerikai párossal, a Miami Open első fordulójában Bartyék 3:6, 6:2, 10-4-re nyertek, a madridi negyeddöntőben viszont Timi és Kiki 7:5, 3:6, 11-9-re vágtak vissza, majd a birminghami 1. fordulóban 7:6, 6:3-ra győzött a magyar-francia páros.

Lássunk néhány rekordot

Babos Timi honlapja a szokott alapossággal harangozza be a döntőt, nekik köszönjük az alábbi információkat:

  • Timi az első magyar játékos, aki döntőt játszhat a US Openen a felnőttek között!
  • Timi az első olyan magyar játékos, aki egy szezonban két különböző helyszínen is Grand Slam-döntőt játszhat a felnőttek között (2018, Australian Open: női páros, vegyes páros, US Open: női páros)
  • Timi az első olyan magyar játékos, aki 3 különböző Grand Slam-versenyen is döntőbe jutott a felnőttek között
  • Timi az első olyan magyar játékos, aki egy szezonban 3 Grand Slam-döntőt játszhat a felnőttek között
MOL Sportágak
MOL Csapat