Bevált Fucsovicsék stratégiája a Roland Garroson

2020. szeptember 30. szerda 10:04

Nem rohangáltak versenyről versenyre, hogy felvegyék a salakos ritmust, inkább az edzésekre feküdtek rá a párizsi Grand Slam előtt. A MOL Csapat klasszisával beszélgettünk.

"Most persze nagyon örülök, de már inkább arra koncentrálok, hogy még több ilyen nagyszerű győzelmem legyen pályafutásom során" - mondta a MOL Csapatnak a rendkívül boldog Fucsovics Marci egy nappal a Daniil Medvegyev elleni káprázatos győzelme után.

Ekkora vadat még soha nem ejtett el Fucsovics Marci!

Roland Garros, 1. forduló: Fucsovics Márton-Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 3-1 (6:4, 7:6, 2:6, 6:1) A legfrissebb világranglistán 63. helyen álló Fucsovics Marci a Roland Garros első fordulójában a Grand Slam 4. kiemeltjével, a világranglista 5. helyét elfoglaló orosz Danyiil Medvegyevvel találkozott.

A MOL Csapat klasszisa kiváló formában tért vissza a karantén után, az amerikai kemény pályás versenyeken is remekelt, hiszen előbb a Cincinnati-i mestertornán, majd a US Open főtábláján is elkapta a világranglista top20-as bolgárt, Grigor Dimitrovot. Marcinak nem a kedvenc borítása a salak, de a győzelmek után magabiztosan nyilatkozta, hogy készen áll a salakos szezonra.

Fucsovics: Idén a top50, jövőre a legjobb 30 a cél

"Jól vagyok, minden oké, szuper, hogy itthon lehetek" - mondta az amerikai duplatorna (az egy helyszínen rendezett Cincinnati Open és a US Open) után Fucsovics Marci, aki mindkét amerikai ATP-versenyen nagyszerű menetelést mutatott be. A nyíregyházi klasszis boldogan, de elég fáradtan válaszolt a kérdéseinkre.

"A US Open után néhány napot pihentem, és megbeszéltük az edzőimmel (Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal), hogy nem kezdünk el versenyről versenyre szaladgálni, hanem az edzésekre koncentrálunk, és így vágunk neki a Roland Garrosnak" - mondta Marci, akinek alaposan beváltak a számításai, hiszen kénytelen volt egy óriási bravúrral nyitni Párizsban.

Először azért meglepődtem a sorsolást látva. Aztán rájöttem, hogy kaphattam volna 126 másik játékost, akiknek jobban fekszik a salak Medvegyevnél, miközben ugyanúgy mellém sorsolhatták volna például Rafael Nadalt is - utalt Marci arra, hogy az orosz játékosnak minden borításon 60-70 százalékos a győzelmi mutatója, miközben salakon csak 37 százalékban nyeri meg a meccseit.

 

"A győzelem kulcsa az volt, hogy az első labdamenettől az utolsóig koncentrált tudtam maradni. Nagy segítség volt számomra, hogy a szervám végig stabil volt, és a salakon megszokott, nagyon hosszú labdameneteket is kiválóan bírtam" - magyarázta Marci, aki korábban elmondta a MOL Csapatnak, hogy mióta a magyar edzőpárossal dolgozik, a szerváján javítottak a legtöbbet, és fizikailag is kiváló állapotban van.

A vírushelyzet alaposan eltorzította az idei szezont, de úgy néz ki, a magyar klasszist nem vetette vissza a féléves kényszerszünet, hiszen talán élete formájában tért vissza a pályára. Furcsa helyzet ez, a vírus alaposan kettétörte a szezont, de én azt mondom, lehetséges, hogy ugyanilyen eredményeket értem volna el, ha nincs a pandémia. A cél továbbra is az, hogy jól játsszak, és minél előrébb kerüljek a világranglistán - mondta Marci, akire a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolas vár. 

MOL Sportágak
MOL Csapat