Davis Kupa: Fucsovics kiegyenlített párharcra számít

2023. február 03. péntek 10:38

A nagy eredményhez bravúr kell: a férfi teniszválogatott útja Franciaországon át vezet a Davis Kupa 16 csapatos szuperdöntőjébe. Fucsovics Marcival beszélgettünk.

Egy dolog szinte biztos a Davis Kupa előtt: Fucsovics Marci parádézni fog. Ezt arra alapozva merjük kijelenteni, hogy a MOL Csapat klasszisa még azokon a válogatott eseményeken is kiválóan játszott, amikor a Touron akadtak gondjai a formájával. Tökéletes példa erre a szeptemberi, ukránok elleni selejtező, ahol Marci győzelemre vezette a mieinket.

 
A sorsolás után összeálltak egy képre a csapatok (Fotó: HunTennis)
 

"A Davis Kupa mindig más, a csapat miatt sokkal családiasabb a hangulat, nagyon örülük, hogy itthon játszunk, remélem sikerülni fog a bravúr."

Jól ismerem őket és szerintem ezt tudjuk is kamatoztatni a pályán. Jó esélyeink lehetnek; bízom a csapatban és szerintem meg tudjuk lepni a franciákat - mondta a MOL Csapatnak Marci.

Marcié lesz a második meccs

A Nagy Zoltán kapitány által irányított magyar csapatban Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Valkusz Máté és Madarász Gergely küzd majd a továbbjutásért Franciaországga, míg az ellenfél csapatában a világranglista 45. Benjamin Bonzi, az 58. Adrian Mannarino, a 70. Arthur Rinderknech, a 86. Ugo Humbert és Nicolas Mahut léphet pályára a tatabányai csarnokban.

 
Fotó: Hungarian Tennis/Facebook
 

"Bonzi kivételével mindenkivel játszottam és edzettem együtt, őt kevésbé ismerem, de nincs számomra olyan, hogy kivel játszanék szívesebben vagy sem. Részemről megpróbálok magamból a legtöbbet kihozni és ezáltal hozni a meccseimet" - mondta Marci, aki szerint egyáltalán nem lesz mindegy, milyen hangulat várja a franciákat.

Nagyon jó az új helyszín, nem is emlékszem, hogy korábban játszottam-e itthon ilyen szintű létesítményben. "A Davis Kupában a szurkolás nagyon fontos, bízom a hazai pályában és a magyar szurkolókban."

A DK-ban nem számít a ranglista

"Remélem sokan kilátogatnak a hétvégén és szurkolnak majd a magyar csapatnak. A hazai pálya előnye miatt örülnék, ha meg tudnánk nyerni az összecsapást, de esélylatolgatásban nem vagyok jó, továbbra is 50-50 százalékot adok. Csak magamat tudom ismételni, a Davis Kupa mindig más. Itt a ranglista helyezés sokszor másodlagos, ezért kiegyenlített párharcara számítok."

Marci az utóbbi időben nem nagyon áll rajthoz párosban, korábban is leginkább felhozó számnak tekintette, most viszont úgy néz ki, hogy ott lesz a pályán a magyar páros egyik tagjaként. Alapvetően egyéni játékos vagyok, ritkán játszom párost, de ha szükséges a csapatnak akkor szívesen játszom.Taktikailag sokkal másabb mint az egyéni tenisz, de az alapvonal játékommal tudom segíteni a párost.

A MOL Csapat klasszisa némileg pikáns helyzetben van, hiszen ősszel szakított a felkészülését irányító Nagy Zoltánnal, ám a magyar válogatottban folytatódik a közös munka, hiszen Nagy Zoltán a szövetségi kapitány. Marci elmondta, nemhogy baja nincs a felállással, de örül is neki.

"Nagyon jó a kapcsolatunk Zolival, örülök, hogy ő vezeti a magyar csapatot és közösen tudunk dolgozni ezen a héten" - mondta Marci.

A hétvégi program

Magyarország-Franciaország, világdöntő, selejtező:
Február 3., péntek
14.15: Piros–Bonzi; utána Fucsovics–Humbert
Február 4., szombat
12.00: Marozsán, Valkusz–Mahut, Rinderknech; utána - ha kell - Fucsovics–Bonzi, Piros–Humbert

MOL Sportágak
MOL Csapat