Döntő rövidítés után elődöntősök Babos Timiék

2018. május 11. péntek 08:12

Óriási izgalmak után jutott a madridi salakpályás torna elődöntőjébe a Babos Tímea-Kristina Mladenovic páros.

MUTUA Madrid Open, páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe (ausztrál, amerikai) 7:5, 3:6, 11-9

A Barty-Vandeweghe kettős a Miami Open első fordulójában 3:6, 6:2, 10-4-re nyert a magyar-francia páros ellen és Madridban is sokkal jobban kezdett. Az Bartyék úgy húztak el 5:2-re 43 perces első játszmában, hogy kétszer is 0-40-ről nyerték az adogatásukat. Timi és Kristina Mladenovic azonban nem engedte el a nyitó felvonást! A 3. helyen kiemelt kettős 5:3 után 40-re brékelt, majd a tizenegyedik gémben fogadóként csak két labdamenetet veszített. Ezután a magyar-francia páros 30-ra szerválta ki a szettet.

Őrült izgalmak és továbbjutás

A második játszma is szoros volt, de Barty és Vandeweghe ezúttal 4:0-ra is vezetett. Timi és Mladenovic feljött 4:2-re, majd újabb két bréklabdája volt, de ezúttal nem sikerült a fordítás. 5:3 után az amerikai-ausztrál kettős 15-re szerválta ki a második szettet.

A döntő rövidítésben 7-5-re, majd 8-6-ra is vezetett Barty és Vandeweghe, de ezúttal ismét jött az ellenfél fordítása. Timi és Kristina Mladenovic 9-8-nál már meccslabdához jutott, majd 9-9 után fogadópontot nyert. A második meccslabda pedig el is döntötte a fordulatos találkozót, amit Timi születésnapján rendeztek. 

A magyar-francia kettős következő ellenfele Andrea Hlaváčková Sestini és Barbora Strýcová lesz. Timi tavalyi cseh társa február végén zárta le a közös szereplést a világelső, tajvani Csan Latishával, azóta öt társsal próbálkozott - olvasható Babos Timi honlapján.

MOL Sportágak
MOL Csapat