Drámai meccsen jutottak elődöntőbe Babos Timiék Wimbledonban

2019. július 09. kedd 17:08

Óriási csatában, a döntő szettet 9:7-re megnyerve jutott be a wimbledoni elődöntőbe a Babos-Mladenovic páros.

Wimbledon, női páros, negyeddöntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)- Nicole Melichar, Květa Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

A 2 óra 8 percig tartó maraton mérkőzésen azért is lépett pályára Timi és Kiki Mladenovic, hogy sorozatban negyedszer legyen elődöntős Grand Slam-versenyen. Az 1. helyen kiemelt kettős végül ünnepelhetett, ám ehhez óriásit kellett küzdenie - olvasható Timi honlapján.

A 29 perces első játszma egyoldalúan alakult. Melichar és Peschke a nyitó gémben két bréklabdát hárított, majd 2:1 után 15-re, míg a nyolcadik gémben 40-re nyerte el ellenfele adogatását. Szerencsére a második szett meghozta a remélt fordulatot. Timi és Kiki ekkor már rendkívül határozottan és hatékonyan szervált, fogadóként is alaposan feljavult, és gyorsan kiegyenlítette az állást.

És akkor jött a dráma

A döntő szett aztán már nem nélkülözte a fordulatokat és az izgalmakat. A nyitó játékban Timi és Kiki Mladenovic összesen öt bréklabdához jutott, végül az utolsót sikerült kihasználni. Az előnyt 4:3-ig sikerült tartani, ekkor a magyar-francia kettős 0-40-ről jutott el gémlabdáig, de végül Melichar és Peschke örülhetett.

 
Az amerikai-cseh páros 5:4-re, 6:5-re és 7:6-ra vezetett, vagyis háromszor fogadott az elődöntőért. Timi és Kiki mindannyiszor egyenlített, majd 7:7 után brékelt 30-ra! A következő gémben 40-0-ról lett 40-30, a harmadik mérkőzéslabdát azonban már nem hagyta kihasználatlanul a magyar-francia kettős.
MOL Sportágak
MOL Csapat